RTL Group

Bod op bondscoach, gastrol, radiostation, optreden thuis en eigen pagina al mogelijk

De succesvolle realityreeks 'De Frogers: Effe Geen Cent Te Makken' wordt op donderdag 11 december afgesloten met een grote benefietshow, maar nu al kunnen de kijkers meedoen met acties. Alle inkomsten hiervan komen ten goede aan de Voedselbank, het particuliere initiatief dat centraal staat in het RTL 4-programma.

Wil je je eigen voetbalteam of dat van je zoontje laten trainen door niemand minder dan de nationale bondscoach, Bert van Marwijk? Zou je er (liefst veel) geld voor over hebben om Alain Clark bij je thuis te laten optreden? Of wil je graag een gastrol in 'Gooische Vrouwen'? Dat en een vijfgangendiner van Herman den Blijker, vier VIP-kaarten voor de interland Nederland - Schotland en een persoonlijke reading van Char ligt in ieders bereik. Via speurders.nl kan iedereen alvast een bod uitbrengen. De hoogste bieder krijgt het unieke item en het geld gaat naar de Voedselbank. Andere mogelijkheden: een eigen, hele pagina in de Telegraaf en een maand lang je eigen digitale radiostation met medewerking van Edwin Evers.

Tijdens de grote benefietshow treden Rene Froger, Jeroen van der Boom en Paul de Leeuw op. Zij zingen duetten met de 538-luisteraars, die hier het meeste geld voor overhebben. Tot vrijdag 5 december kan men naar 0909-1000538 (1,30 per gesprek plus de eventuele kosten voor het gebruik van een mobiele telefoon) bellen en aangeven met wie je een duet wilt zingen. Vervolgens mag je dertig seconden een nummer van René, Jeroen of Paul inzingen. Van maandag 8 tot en met woensdag 10 december worden er dan elke ochtend bij de populaire ochtendshow 'Evers Staat Op' drie fragmenten uitgezonden. Luisteraars kunnen dan per sms naar 5380 (60 ct. p.o.b.) stemmen op de fragmenten. Het fragment met de meeste stemmen, wint een duet. De opbrengsten die voorkomen uit het bellen en sms'sen worden overgemaakt naar de Voedselbank.

De Voedselbank bemiddelt tussen producenten van met name etenswaren en mensen die in een schrijnende situatie terecht zijn gekomen. Er zijn inmiddels 110 vestigingen in Nederland.

Uitzending: RTL 4, donderdag 11 december, tussen 20.30 en 22.30 uur.

Website: rtl.nl/frogers

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, afdeling Communicatie van RTL Nederland, via tel: 035 - 6718879 of jaap.paulsen@rtl.nl.