Gemeente Schiedam


December

Beklim de kerktoren tot grote hoogte

03 december 2008

Zoekt u op vakantie ook altijd het hoogste punt op om over een stad uit te kijken? Dit kan ook in uw eigen stad. Beklim tijdens de Kerstmarkt van 11 tot en met 13 december gratis de 54 meter hoge toren van de Grote- of St. Janskerk.

Laat u verrassen door de geschiedenis van de stad en kijk uit over de daken van Schiedam. Samen met een gids ontmoet u een aantal historische figuren en beklimt u de treden van de kerktoren. U komt langs de luidklokken en het carillon dat in 1786 gegoten is. Helemaal boven aangekomen, kijkt u uit over de stad en kunt u de fotos uit het verleden vergelijken met de stad van nu of gewoon uw eigen huis opzoeken.

U kunt zich inschrijven bij de VVV-winkel op Buitenhavenweg 9 in Schiedam en bij de Ontdekschiedam.nu stand op de Kerstmarkt in de Grote- of St. Janskerk. We beklimmen de kerktoren op donderdag 11 december op een nog onbekend tijdstip. Op vrijdag 12 december gaan we twee keer omhoog, namelijk om 13.30 en 15.30 uur en op zaterdag 13 december drie keer: om 11.00, 13.00 en 15.00 uur. Per wandeling kunnen twintig personen mee. Bel voor meer informatie met Stichting Promotie Schiedam: 010-4733000.

Kleed uzelf en uw kinderen warm aan, het kan heel koud zijn in en op de toren!
Klik hier voor meer informatie.