Tweede Kamer der Staten Generaal

De Voorzitter van de Tweede Kamer, mevrouw Gerdi A. Verbeet, brengt van donderdag 11 december tot vrijdag 12 december een bezoek aan de Bondsrepubliek Duitsland. Het bezoek staat in het teken van het betrekken van jongeren bij de politiek, het Duits parlementair stelsel en de EU-besluitvorming binnen dit stelsel.

Op donderdag 11 december bezoekt de Voorzitter het Haus der Geschichte in Bonn. Hierna spreekt de Voorzitter met de Parlementsvoorzitter van de deelstaat Noordrijn-Westfalen, mevrouw Regina van Dinther, de voorzitter van de parlementaire commissie voor familie en integratie, de heer Werner Jostmeier, en de voorzitter van de SPD-fractie in de Landdag, mevrouw Hannelore Kraft.

Tijdens een bijeenkomst op de residentie in Berlijn ontmoet de Voorzitter verscheidene vertegenwoordigers uit het culturele leven in Berlijn, vertegenwoordigers van het Nederlands bedrijfsleven en diverse Nederlandse en Duitse journalisten.

Op vrijdag 12 december brengt de Voorzitter een bezoek aan de Bondsdag in Berlijn. De Voorzitter spreekt met de voorzitter van de Bondsdag, de heer Norbert Lammert en de vice-voorzitter van de Bondsdag, de heer Wolfgang Thierse. Hierna volgt een rondleiding door het parlementsgebouw en laat de Voorzitter zich informeren over de activiteiten van de Bondsdag op het terrein van publieksvoorlichting. Aansluitend brengt de Voorzitter een bezoek aan het Duits Historisch Museum.