Gemeente Giessenlanden


Vanuit de raad...

Informatiebijeenkomst 11 december 2008

Aanvang 19.30 uur. Raadzaal van het gemeentehuis in Hoornaar

Als u wilt inspreken bij een agendapunt van een informatieronde, kunt u zich aanmelden bij de griffier, tel. 0183-583840 of e-mail griffier@giessenlanden.nl.

De stukken kunt u downloaden vanaf www.giessenlanden.nl (gemeenteraad). De stukken liggen ook ter inzage in het gemeentehuis. Tijdens de laatste raadsvergadering van het jaar op 18 december worden zowel de raadsvoorstellen van de informatieavond van 4 als van 11 december behandeld.


1. Convenant prestatie-afspraken met CWL.

Met CWL als nieuwe eigenaar van het gemeentelijk woningbedrijf zijn afspraken gemaakt om tot een goede afstemming over het volkshuisvestelijk beleid (gemeente) en de uitvoering (CWL) te komen. Deze zogenaamde prestatie-afspraken zijn vastgelegd in het Convenant.

Het college stelt de raad in de gelegenheid om, gelet op de kaders die vooraf door de raad gesteld zijn aan de verkoop, de gevoelens (wensen en bedenkingen) kenbaar te maken over de gemaakte afspraken.


2. Voorstel tot afwijking Beleidsnotitie 2e lijn bij het project kaaspakhuis, Dorpsweg 83-84 te Hoornaar.

In de beleidsnotitie Bouwen in de 2e lijn is besloten om als uitgangspunt te hanteren dat er geen vrijstaande woning(en) achter een woning worden gebouwd.

Het college stelt de raad voor om in te stemmen met een afwijking Bouwen in de 2e lijn door op de Dorpsweg 83-84 in de bestaande schuur een woning toe te staan.


3. Ongelimiteerde Achtervangovereenkomst WSW.

Het college stelt de raad voor om voor een bedrag van 85 mln.

een ongelimiteerde achtervangovereenkomst aan te gaan met het Waarborgfonds Sociale Woningbouw ten behoeve van CWL Woningbeheer te Leerdam


4. Verkoop De Donk aan Vereniging De Donk per 1 januari 2009 voor
1,00 en beschikbaar stellen van een krediet van 21.000,00 ten laste van de Vrije Algemene Reserve.

April 2008 heeft de raad een voorstel tot verkoop voor 1 van de Donk aan Vereniging De Donk aangehouden. Het college vraagt de raad nu om een besluit te nemen.

Een van de voorwaarden bij verkoop is dat het bestuur van Vereniging De Donk ervoor zorgt dat in ieder geval tot en met 2015 De Donk open blijft als recreatieplas, en het onderhoudsniveau gelijk blijft aan het huidige niveau.

Ook is de voorwaarde opgenomen dat de gemeente in bepaalde situaties voor 1 het eerste recht van terugkoop heeft.


5. Rapportage grondbedrijf

Het college stelt de raad voor de rapportage en de daarin genoemde kredietwijzigingen vast te stellen en te besluiten de grond voor het woonzorgcomplex in Hoornaar te verkopen aan CWL.


6. Actieplan Wonen, Welzijn en Zorg Giessenlanden.

Het college vraagt de raad het actieplan voor kennisgeving aan te nemen. Doelstelling is dat ouderen en mensen met een beperking zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen in de eigen omgeving.


7. Raadsinformatiebrieven van het College van B&W:


- A27/spoorlijn Utrecht-Breda 2008


- Jaarverslag Meldpunt ZO 2007


- Quickscan onderzoek gebruik calamiteitenpad Schelluinen


- Motie Groen 2006 (kostenbesparingen/uitbesteden) en Motie Investeringen t.b.v. de afdeling Groen


- Overschrijden budget voor het laten opstellen van de vijfjaarlijkse afrekening 2001-2005 en 2006


- Verzoek tot laatste tranche begeleiding verkoop woningbezit


- Informatie over AlblasserArt


- Samenwerking Giessenlanden, Leerdam en Zederik

Agenda raadsvergaderingen