Connexxion


Opening eerste Taxipoint in Nijmegen

Op 11 december wordt de eerste Taxipoint van de Stadsregiotaxi Nijmegen om 15.00 uur in het UMC St. Radboud geopend. Een Taxipoint is een halte waar passagiers snel en eenvoudig een Stadsregiotaxi kunnen bestellen. Jan Walraven (Stadsregio Arnhem Nijmegen), Frans Rienstra (UMC St. Radboud) en Theo Vegter (Connexxion) verrichten de opening.

De Taxipoint staat in de centrale hal bij de hoofdingang van het UMC St. Radboud. Bij de Taxipoint bevindt zich een display waar passagiers op een eenvoudige wijze een Stadsregiotaxi kunnen bestellen. Zij hoeven slechts hun vervoerspas door die display te halen. Een half uur later staat de Stadsregiotaxi voor het ziekenhuis. Dit is een halvering van de wachttijd. Normaal moeten passagiers een uur van te voren een Stadsregiotaxi reserveren. Passagiers kunnen gewoon bij de Taxipoint op hun taxi wachten. De chauffeur haalt hen bij het Taxipoint op.

De Taxipoint is een belangrijke stap in de verbetering van de service en kwaliteit van de Stadsregiotaxi. De Stadsregio Arnhem Nijmegen wil in 2009 meer Taxipoints bij ziekenhuizen realiseren en daarover met ziekenhuizen in Arnhem, Velp, Zevenaar en Nijmegen in gesprek.

De Stadsregiotaxi vervoert passagiers van deur tot deur en iedereen kan er gebruik van maken. Het is een vorm van aanvullend openbaar vervoer, duurder dan de bus maar goedkoper dan een reguliere taxi. De Stadsregiotaxi rijdt dagelijks van 07.00 tot 24.00 uur; op vrijdag en zaterdag tot 02.00 uur 's nachts.

Innovatie

* Opening eerste Taxipoint in Nijmegen

* Aantal reizigers Fast Flying Ferries spectaculair gestegen
* Connexxion Drempel Vrij website