Primeur TNO rapport tijdens middagsymposium Bouwprognoses 2008-2013

08/12/2008 16:15

BlomBerg Instituut B.V.

Donderdag 11 december 2008, 14.00 - 17.00 uur, Stedelijk Museum Het Prinsenhof, Delft

Op donderdag 11 december tijdens het jaarlijkse middagsymposium Bouwprognoses 2008-2013 worden de uitkomsten van het TNO rapport, door Walter Manshanden in opdracht van het ministerie van VROM, gepubliceerd. Het rapport geeft ramingen van de bouwproductie naar de deelsectoren woningbouw, utiliteitsbouw en grond-, water, en wegenbouwkundige werken, zowel voor de budgetsector als de marktsector.

Dit besloten middagsymposium is speciaal ontwikkeld voor u als bouwer, ontwikkelaar, toeleverancier en/of woningbouwcorporatie. Na afloop weet u de ontwikkeling van de bouwinvesteringen in een macro-economische perspectief te plaatsen. Bovendien kunt u als geen andere met deze kerngetallen inspelen op de nasleep van de kredietcrisis en de naderende recessie.

De uitkomsten van het TNO rapport Bouwprognoses 2008-2013 zijn in deze roerige tijden onontbeerlijk om inzicht te krijgen in de productie en werkgelegenheid in de bouw. Een noodzakelijk hulpmiddel voor het opstellen van uw marktplanning voor de korte en middellange termijn.

Het rapport is dit jaar temeer, door de dreigende recessie als gevolg van de kredietcrisis die langzaam tot de Nederlandse bouw- en woningmarkt doordringt, essentiële sturingsinformatie. Het is voor projectontwikkelaars en bouwers steeds moeilijker bij banken aan leningen te komen, bovendien betalen ze meer rente. Hierdoor lopen bouwprojecten grote vertragingen op of liggen tijdelijk stil.

Bovendien daalt op de woningmarkt de vraagprijs met gemiddeld 5% en worden er minder huizen op de markt gebracht.

Meer informatie zoals over de sprekers is beschikbaar via www.bouwprognoses.nl en het BlomBerg Instituut, tel. 073 - 684 25 25. Inschrijven kan direct via de website: inschrijven.bouwprognoses.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://inschrijven.bouwprognoses.nl