Provincie Utrecht

Werkbezoek commissaris van de Koningin aan de gemeente Rhenen

8-12-2008 -

De commissaris van de Koningin in de provincie Utrecht, de heer R.C. Robbertsen, brengt op donderdag 11 december 2008 een werkbezoek aan de gemeente Rhenen. Op het programma staan bezoeken aan Cunera Vloerbedekking en jeugdherberg Stayokay.

Cunera Vloerbedekking is met 138 jaar het oudste bedrijf in Rhenen. Het bedrijf ligt in de buurt van het gebied dat deel uitmaakt van de Ecologische Hoofd Structuur (EHS). Tevens ligt het dicht bij het complex Vogelenzang, waar door het vertrek van kalkzandsteenindustrie en de Connexxion-busremise een gebied van 21 ha is vrijgekomen voor herontwikkeling. Van deze 21 ha is bijna 7 ha bedoeld voor woningbouwontwikkeling. De commissaris krijgt een rondleiding bij Cunera Vloerbedekking.

Daarnaast krijgt hij in Stayokay een presentatie over de nieuwe stijl van deze keten van dertig jeugdherbergen. Ook daar krijgt de commissaris een rondleiding.

Voorafgaand aan deze bezoeken heeft de commissaris van de Koningin een gesprek met burgemeester Van Oostrum van de gemeente Rhenen en met het voltallige college van burgemeesters en wethouders. Het bezoek wordt afgesloten met een informele raadsbijeenkomst in Stayokay.

Meer informatie: Eva de Vroome, telefoon 030 258 22 49