Gemeente Beuningen


Informatieavond Stichting Beuningen Heart Save
Op 11 december 2008 is er een informatieavond in de bovenzaal van café-zalencentrum de Vrijboom Van Heemstraweg 66 te Beuningen. Het is dan ook mogelijk dat u zich aanmeldt voor een cursus, uw AED aanmeldt ten behoeve het AED-alert of zich laat registreren voor AED-alert. Aanvang van deze avond is 20.00 uur en einde 21.30 uur. U bent van harte uitgenodigd voor het bijwonen van deze avond. Deze avond is vrij toegankelijk. Dr. G. Theeuwen, huisarts uit Beuningen, zal iets vertellen over de medische achtergrond van de AED. De voorzitter van de stichting Beuningen Heart Save, H. Janssen, geeft een toelichting op het alarmeringssysteem AED-alert. Tevens is er een demonstratie en kunt u vragen stellen over het AED-project.

Cursussen in januari
In januari 2009 worden twee cursussen reanimeren, inclusief het onderdeel Automatische Externe Defibrillator (AED) bedienen, georganiseerd door de Stichting Beuningen Heart Save. De cursussen worden door de Nederlandse- en Europese Reanimatie Raad erkende instructeurs gegeven. Als u de cursus positief afsluit. ontvangt u een erkend certificaat.

De cursussen worden gegeven op de volgende avonden:


1e cursus op 13 en 15 januari 2009.


2e cursus op 14 en 22 januari 2009.
De cursuslocatie: bovenzaal van café en zalencentrum De Vrijboom, Van Heemstraweg, Beuningen.
De aanvangstijd: 20.00 uur. De avond duurt tot 22.00 uur. De kosten: de cursus reanimatie inclusief AED (4 uur) kost EUR 35,00 per persoon. Mensen die al over een geldig reanimatie diploma beschikken betalen EUR 30,00 per persoon voor de AED-module (3 uur).

AED-alert
Na de opleiding kunnen cursisten zich registreren voor AED-alert. AED-alert werkt als volgt; nadat iemand in Beuningen 1-1-2 heeft gebeld en de centralist van de meldkamer inschat dat het om een reanimatie gaat, wordt het AED-alert in geschakeld. De centralist stuurt een ambulance en een SMS-bericht naar de mobiele telefoonnummers van degenen die zich hebben laten registreren bij de Stichting Beuningen Heart Save. Iedereen die binnen een straal van 500 tot 1000 meter van het slachtoffer woont, ontvangt een SMS-berichtje met de melding om op een bepaald adres te gaan reanimeren of zo spoedig mogelijk de AED te gaan halen en te helpen bij de reanimatie. Deze snelle acties verhogen de overlevingskansen van slachtoffers met een hartstilstand.

Aanmelden voor de cursus
Wilt u meedoen aan een cursus? Neem dan contact op met de voorzitter van de Stichting Beuningen Heart Save via telefoonnummer 024-6775784, of met de secretaris Martha Kiburg telefoonnummer 024-8481217. Aanmelden per e-mal is ook mogelijk beuningenheartsave@hotmail.com.