FloraHolland


Importshow FloraHolland vestiging Aalsmeer

AALSMEER, 9 december 2008 (persbericht) - Vanaf maandag 8 december houdt FloraHolland vestiging Aalsmeer een Importshow op de tribunes A en B. In de vitrines en de veilingzalen wordt een honderdtal vazen met producten van internationale aanvoerders getoond. Op donderdag 11 december komen de regiobestuurders van FloraHolland uit Israël namens de Israëlische aanvoerders naar Aalsmeer voor een "Meet & Greet" met inkopers bij de tribunes A en B. Tijdens deze informele bijeenkomst kunnen veilingklanten en Israëlische gasten met elkaar van gedachten wisselen onder het genot van een hapje en een drankje.

Breed en diep assortiment uit Israël
Israël is (na Kenia en Ethiopië) zowel in volume als in omzet nog altijd een van de grootste buitenlandse aanvoerders bij FloraHolland vestiging Aalsmeer. Kenmerkend voor Israël is de diepte van het assortiment. Vanuit Israël wordt een breed scala aan producten aangeboden, variërend van gypsophila, waxflower, leucadendron en solidago tot lisianthus, anemonen, ranonkels, helianthus, phlox en trachelium. Ook vele kleine bijzondere gewassen zoals ornithogalum, asclepia, eremurus en viburnum behoren tot het Israëlische assortiment.
Als gevolg van een langdurige vorstperiode in februari 2008 en een tekort aan water in Israël, is de verwachting dat het volume in de komende periode iets kleiner zal zijn dan vorig jaar. Tot en met week 47 hebben Israëlische aanvoerders dit jaar ruim 170 miljoen stelen aangevoerd bij FloraHolland vestiging Aalsmeer, goed voor een omzet van bijna 28 miljoen euro.
De FloraHolland-regiobestuursleden uit Israël zijn aanwezig in Nederland omdat zij de algemene ledenvergadering van FloraHolland bijwonen. De ledenvergadering vindt donderdag 11 december in Naaldwijk plaats.