RTL Group

Zinderende finale 'So You Think You Can Dance': wint Annemiek, Ivan, Julia of Timor?

Wie mag zich na al die weken vol spanning, doorzettingsvermogen en sensationele dansoptredens de meest favoriete danser of danseres van Nederland noemen? Wordt het Annemiek, Ivan, Julia of Timor? Aanstaande donderdag om 20.30 uur staan deze vier toptalenten recht tegenover elkaar in het heetst van de strijd: de finale van So You Think You Can Dance. Het RTL 5-dansprogramma is een succes en wordt ervaren als een beleving waarbij met verbazing en respect naar de dansers wordt gekeken. De laatste show op donderdag 11 december belooft een zinderend geheel te worden met twee opvallende groepschoreografieën, spectaculaire duo-optredens en adembenemende solo performances. De eerste groepschoreografie doet het viertal in Broadway-stijl, gemaakt door choreograaf Martin Michel. Ook treden ze op in koppels. Zo dansen Timor en Annemiek samen de Tango, Ivan en Julia de Jive, Timor en Julia een Hip Hop Lyrical en Ivan en Annemiek een Contemporary. Nieuw in de show is dat de meiden met zn tweeën én de jongens met zn tweeën een optreden doen. De dansdivas zetten een Broadway-dans neer. De casanovas battlen in een Hip Hop Fast.

Buiten dit alles zijn er nog meer hoogtepunten donderdagavond. Zo keren alle liveshowkandidaten nog één keer terug op het So You Think You Can Dance-podium met een spetterende Hip Hop-groepschoreografie van Dan Karaty. Daarnaast trekken juryleden Jaakko Toivonen en Euvgenia Parakhina zelf hun dancing shoes aan. Na weken van stimulerend en opbouwend commentaar richting de kandidaten, vertonen ze nu hun eigen dansskills on stage.

In deze laatste uitzending van het populaire RTL 5-dansprogramma is de kijker de jury. Het lot van de dansers ligt volledig in hun handen. Juryleden Dan Karaty, Jaakko Toivonen, Euvgenia Parakhina en gastjurylid Albert Verlinde kunnen naast hun vakkundige oordeel én hun eigen voorkeur niets inbrengen. Eindelijk komt er na een felle dansstrijd antwoord op de prangende vraag: Wie gaat er naar huis met die gerenommeerde dansopleiding naar keuze in het buitenland, het geldbedrag van 20.000 euro én de rol in de musical Footloose?

Uitzending: RTL 5, donderdag 11 december, tussen 20.30 en 22.30 uur.

Herhaling: RTL 5, zondag 14 december, tussen 22.30 en 00.30 uur.

Website: www.soyouthinkyoucandance.nl

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie, interviews of het bijwonen van de finale als pers kunt u contact opnemen met Susanne Kolfschoten, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718878 of susanne.kolfschoten@rtl.nl.