Gemeente Winschoten


Groep 7 OBS De Waterlelie vergadert in raadzaal Winschoten

Op donderdag 11 december brengt groep 7 van OBS De Waterlelie een bezoek aan het gemeentehuis in Winschoten. De leerlingen gaan dan, net als in het `echt', vergaderen in de raadzaal. Thema van de vergadering is `meedoen' en `erbij horen'.
De vergadering is een vervolg op de Dag van Respect van 13 november jl. Wethouder Hans Klopstra gaf toen een gastles aan groep 7 van OBS De Waterlelie. Dit is van beide kanten zo goed bevallen, dat besloten is er nog een klein vervolg aan te geven. De leerlingen kunnen in de raadzaal verder praten over de boodschap van wethouder Klopstra: `Respecteer elkaar altijd'.

De leerlingen worden ingedeeld in groepen (fracties) en kunnen van daaruit met elkaar in discussie gaan. Ze krijgen een aantal dilemma's voorgelegd. Vinden ze bijvoorbeeld dat iedereen onder alle omstandigheden erbij hoort en mee moet kunnen doen of zijn daar uitzonderingen op? Respecteren ze iedereen altijd en overal of mag je onder omstandigheden mensen minder respecteren of zelfs uitsluiten?

Stadsregel `respecteer elkaar altijd'
De vergadering sluit goed aan op de stadsregel `respecteer elkaar altijd'. Deze regel is tijdens een stadsdebat in 2005 door inwoners van Winschoten gekozen. Op dit moment geeft de gemeente Winschoten uitvoering aan de stadsregel.