Gemeente Loenen aan de Vecht


Kunstenaarsweekend Marhaba

Van donderdag 11 t/m maandag 15 december presenteert de nieuwe regionale kunstenaarsgroep "Marhaba" zich met een veelzijdige expositie van meer dan 15 exposanten uit de regio. Het Cultuurplatform Vechtstreek omarmt dit initiatief, evenals de gemeente Maarssen, Breukelen en Loenen.

Marhaba

Marhaba betekent "wees welkom" in het Arabisch en onderscheidt zich van andere reguliere kunstenaarsgroepen doordat zij open staat voor professionele kunstenaars, maar ook voor amateurs met expositiekwaliteit. Ook onderscheidt Marhaba zich door zich op een brede groep kunstenaars en kunstliefhebbers te richten. Zo bieden zij ruimte voor kinderen, mensen met een beperking en mensen uit allerlei verschillende culturen en achtergronden. Stichting Abrona zal bijvoorbeeld enkele kunstwerken tonen en bewoners van zorgboerderij Amerpoort in Breukelen organiseren een workshop.

Kunst is voor iedereen!

De kunstenaarsvereniging is van mening dat kunst voor iedereen toegankelijk en niet elitair hoeft te zijn. De gemeente Loenen deelt deze mening en vindt zowel de doelstellingen als het brede doelgroepbereik van Marhaba zeer sympathiek. De gemeente Loenen wil het initiatief dan ook graag ondersteunen met een financiële bijdrage op basis van haar kunst- en cultuurbeleid.

Informatie

Donderdagavond 11 december om 19.00 uur is de officiële opening. Verdere openingstijden: vrijdag 12.00-21.00 uur, zaterdag en zondag van 12.00-19.00 uur. Trekking kunstloterij: zondag om 17.00 uur. Plaats: Wijkgebouw Breukelen, Wilhelminastraat 45. Entree: gratis.

Voor informatie kunt u bellen met Khalid Al-Saraf, 0346-261737.