Sacha de Boer portretteert Hollandse Madonna's

10/12/2008 15:32

World Population Foundation/ MYBODY

Om aandacht te vragen voor de strijd tegen moedersterfte portretteerde nieuwslezeres én fotografe Sacha de Boer op verzoek van MYBODY en het blad esta zeven bekende Nederlandse moeders als madonna met kind. Van vier vrouwen is bovendien een bewegende kerstkaart gemaakt. Kim van Kooten, Sanne Wallis de Vries, Mirjam Sterk, Hagar Peeters, Beertje van Beers, Kim-Lian van der Meij en Tamar van den Dop verleenden hun medewerking.

Met deze speciale kerstactie roept MYBODY samen met esta op om vrouwen wereldwijd toegang te geven tot goede seksuele voorlichting, anticonceptie (ook voor jongeren, ook als je niet bent getrouwd) en goede zorg rond zwangerschap en bevalling. Volgens de VN-rapportage over de voortgang op de Millenniumdoelen zijn er wereldwijd 200 miljoen vrouwen die geen toegang hebben tot middelen voor geboorteplanning. Door het voorkomen van ongewenste zwangerschappen en onveilige abortussen kan het aantal vrouwen dat overlijdt ten gevolge van zwangerschap en bevalling met een derde worden teruggebracht.

Op donderdag 11 december zal minister Koenders het speciale kerstnummer van esta in ontvangst nemen. De minister heeft onlangs zijn beleid voor seksuele en reproductieve gezondheid aangescherpt. Daarbij gaat het vooral om gezinsplanning en het terugdringen van moeder- en kindsterfte. Zo geeft de minister extra ondersteuning aan het Commodity Fund van het VN Bevolkingsfonds (UNFPA) en participeert het Ministerie van Buitenlandse Zaken in een grootschalig programma van Oxfam Novib, IDA Solutions en MYBODY om het vrouwencondoom beschikbaar te maken voor vrouwen in drie Afrikaanse landen.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.mybody.nl