Kasteel Keukenhof opent haar deuren tijdens kerstopenstelling

10/12/2008 16:52

Stichting Kasteel Keukenhof

Kasteel Keukenhof in Lisse opent van 11 tot en met 14 december 2008 van 14.00 - 21.00 voor de eerste maal tijdens de kerstmarkt haar deuren om u te laten genieten van een echte kerstsfeer in het kasteel.

De begane grond van het Kasteel wordt door de huisbloemiste Margriet in kerstsfeer gebracht. Bezoekers kunnen in de diverse kamers genieten vaan een bijzondere kerstsfeer

De trapopgang wordt op een bijzondere en verrassende wijze rijk gedecoreerd. In de blauwe kamer wordt rijkelijk een tafel gedekt zoals men dat vroeger gewent was, mooie serviezen, bestek en kristal met kandelaars. Op een bijzondere sfeervolle manier wordt een slaapkamer ingericht. In de oude keuken komt het leven van voorbije tijden weer tot leven. Ingrediënten voor een de traditionele kerstmaaltijd liggen gereed. De stoofpeertjes staan op het fornuis en verspreiden een heerlijke geur. De gasten kunnen genieten van de oude keuken, de mooie servieskast, het oude fornuis etc. etc.

Daarnaast worden ook andere ruimten en doorgangen gedecoreerd, een klein winterlandschap bijvoorbeeld.

Tevens worden ook het Theehuis in de ommuurde tuin op sprookjesachtige wijze gedecoreerd. en het Koetshuis in passende kerstsfeer gebracht.

In de Frederik's hof kunnen de gasten van een glaasje Glühwein genieten en in het Koetshuis worden heerlijke dranken en gerechten geserveerd.

Voor het kasteel zal een metershoge kerstboom neer worden gezet. S'avonds branden in het kasteel de lampen zodat een zeer bijzonder en sfeervol geheel ontstaat.

Naast de decoratie en openstelling van het Kasteel wordt ook dit jaar weer de kerstfair georganiseerd.

In de ommuurde tuin en langs de lanen op de buitenplaats wordt de kerstmarkt ingericht waar u als standhouder een grote diversiteit aan producten en artikelen kan aanbieden. Bijvoorbeeld Noorse truien, kerstartikelen, sieraden, bonbons, houtenspeelgoed, keukenkruiden, shawls, keramiek, woonaccessoires, buiten laarzen, kaas, tuinbeeld etc. etc.

Kika, Unicef en het Ronald Macdonald huis zijn ook vertegenwoordigd

Parkeren op het terrein van de bloemententoonstelling. Parkeren is gratis, gasten worden met pendelbussen heen en weer gereden.

Geopend : donderdag 11 tot en met zondag 14 december 14.00 - 21.00 uur

Entreeprijs : volwassen Eurouro 9,50 p.p.

: kinderen t/m 6 jaar gratis

: kinderen van 7 t/m 12 jaar Eurouro 3,50 p.p.

: groepen op aanvraag

Honden : in kasteel niet toegestaan

Minder validen : Kasteel is helaas niet toegankelijk voor mensen in een rolstoel

www.kasteelkeukenhof.nl www.kerstfair.nl

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.kasteelkeukenhof.nl