Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Uitreiking Koninklijke Onderscheiding aan ing FJ van der Span (persbericht 070, 2008)

Op dinsdag 9 december 2008 reikte burgemeester mevrouw Y.P. van Mastrigt een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer ing. F.J. van der Span. De heer Van der Span is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De uitreiking van de onderscheiding vindt plaats ter gelegenheid van het afscheid van de heer Van der Span als landelijk en provinciaal bestuurder van UNETO-VNI. Eerder was hij werkzaam als zelfstandig ondernemer op het gebied van de electro- en installatietechniek.

De heer Van der Span kan worden gekenschetst als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en die anderen heeft gestimuleerd. Sinds 1981 heeft de heer Van der Span een uiteenlopend scala aan bestuurlijke activiteiten ontplooid binnen UNETO en later na de fusie binnen UNETO-VNI, de ondernemersorganisatie voor de installatie-branche en de technische detailhandel.

De heer Van der Span was van 1981-2002 algemeen bestuurslid van UNETO en sinds 2002 algemeen bestuurslid van UNETO-VNI; van 1981-2002 voorzitter van de Sectie Installatiebedrijven Midden en Kleinbedrijf regio Noord, afdeling Groningen van UNETO; sinds 2002 voorzitter UNETO-VNI, afdeling Groningen; sinds 2002 vice voorzitter van het algemeen bestuur van UNETO-VNI Groep Klein.

Ook heeft de heer Van der Span diverse andere activiteiten ontplooid voor de installatiesector en de technische detailhandel. Van 2003-2007 was hij projectdeelnemer in het project Waterzijdig Inregelen Noord Nederland, een project dat bijdraagt aan een duurzame energievoorziening. Sinds 2004 is hij voorzitter van de technische commissie van de Stichting Kwaliteitsborging Installatiesector, het informatieloket voor certificering binnen de installatiesector. Sinds 2006 is de heer Van der Span bestuurslid van het ISSO, het kennisinstituut voor de installatiesector.

Daarnaast was de heer Van der Span Provinciaal Statenlid voor het CDA bij de provincie Groningen in de periode 2003-2007. Sinds 2007 is hij vrijwilliger bij de museumscheepswerf te Sappemeer, waarbij hij zich bezighoudt met de technische begeleiding en advisering.