Gemeente Noordenveld

bedrijven in Peize

Burgemeester bezoekt bedrijven in Peize

Gepubliceerd op: 11 december 2008

Op vrijdag 12 december bezoekt burgemeester Hans van der Laan een drietal bedrijven op bedrijventerrein De Westerd in Peize.

Om 9 uur wordt gestart bij CoopCodis, gevestigd aan de Havenstraat, waar Van der Laan wordt ontvangen door de directeur, de heer A. Roorda. CoopCodis is actief in de supermarktbranche en is bijzonder vanwege de coöperatieve basis. Het bedrijf beschikt over 3 distributiecentra, waarvan er één in Peize staat. Vanuit deze distributiecentra worden meer dan 180 supermarkten van de formules CoopCompact, Coop en Supercoop van voorraden voorzien.

Vervolgens gaat Hans van der Laan om 10 uur naar het bedrijf Dijkstra Lastechniek, gevestigd aan de Havenstraat in Peize. Hier wordt de ontvangst verzorgd door de directeur de heer J. Dijkstra. Dijkstra Lastechniek is een groothandel in las- en snijtechnische producten, die zich niet alleen tot de verkoop van producten beperkt, maar ook probeert een meerwaarde te leveren door het geven van adviezen en het leveren van technische ondersteuning. Dijkstra lastechniek heeft een eigen showroom geschikt voor demonstraties met een breed scala aan lasapparatuur. Daarnaast heeft het bedrijf de beschikking over 3 lascabines, waar trainingen worden verzorgd.

Tenslotte gaat de burgemeester om 11 uur nog op bezoek bij Steenhouwerij Krul, gevestigd aan De Westerd in Peize. Steenhouwerij Krul is zoals vele steenhouwerijen een echt familiebedrijf. Het bedrijf is gespecialiseerd in grafmonumenten en gedenkstenen. Hiertoe beschikt het bedrijf over een eigen toonzaal.