Omzet BDO International groeit met 9 procent

11/12/2008 09:45

BDO CampsObers Holding BV

Het wereldwijde netwerk van BDO International heeft over het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 30 september 2008, een omzetstijging gerealiseerd van 9 procent.

De omzet van BDO International nam toe van US$ 4.703 miljoen over 2006/2007 tot US$ 5.145 miljoen over het afgelopen boekjaar. In euro's steeg de omzet tot euro 3.649 miljoen, wat neerkomt op een groei van 11 procent. De omzet werd gerealiseerd door alle BDO-partnerorganisaties met inbegrip van de exclusieve partnerallianties in de Verenigde Staten en Spanje.

Nieuwe partnerorganisaties

In het afgelopen boekjaar zijn tot het BDO-netwerk nieuwe partnerorganisaties toegetreden in Frankrijk, Kroatië en India. Tevens werden fusies afgerond in 12 landen, waaronder Australië, België, Denemarken, Maleisië en Polen.

Wisselkoersen

Met 22 procent vertoonde Latijns-Amerika de grootste groei. Terwijl de goede resultaten in de rest van de wereld een omzetgroei vertoonde die gelijk was aan dat van het totale BDO-netwerk. De schommelingen van de wisselkoersen hebben de resultaten aanzienlijk beïnvloed. Zo zag bijvoorbeeld de Canadese partnerorganisatie haar omzet in de nationale valuta met 13 procent stijgen, maar in euro's met maar 7 procent. Een vergelijkbare situatie deed zich voor bij de partnerorganisatie in het Verenigd Koninkrijk: 13 procent omzetstijging in de nationale valuta, dat daalde tot maar 1 procent uitgedrukt in euro's.

Vertrouwen

Jeremy Newman, sinds oktober van dit jaar CEO van BDO International, is van mening dat een voortzetting van de groei dit jaar voortdurende investeringen vereist van de BDO-partnerorganisaties. 'De huidige financiële en economische problemen zijn een uitdaging voor alle ondernemingen', aldus Newman. 'Ik heb er alle vertrouwen in dat BDO International zich verder ontwikkelt gezien de onverminderde focus op het bieden van de hoogste kwaliteit aan dienstverlening door hooggekwalificeerde medewerkers binnen onze partnerorganisaties.'








BDO Accountants & Adviseurs