Politie Drenthe

Donderdag

Assen, 11-12-2008

Aanrijding tussen auto en fiets
ASSEN Woensdagmorgen vond er een aanrijding plaats tussen een 51-jarige automobilist uit Assen en een 14-jarige op haar fiets rijdend meisje uit Bovensmilde. De Assenaar kreeg op de Veenkampen geen voorrang van het over het kruisende fietspad rijdende meisje. Deze werd voor onderzoek overgebracht naar het WZA. (08-198620)

Bedrijfsinbraken bloemenveiling
EELDE Bij een bedrijf van de Groen Groep Eelde BV aan de Burgemeester J.G. Legroweg vond in de nacht van dinsdag op woensdag een inbraak plaats. Een ruit werd vernield waarna de dader zich de toegang verschafte en de zaak doorzocht. Er werd niets ontvreemd. 08-198621) In de nacht van woensdag op donderdag vond er wederom een inbraak plaats waarbij diverse deuren werden vernield in het bedrijf. Nog niet duidelijk is geworden of er iets weggenomen is. (08-198875)

Winkeldief aangehouden

EMMEN Bij een supermarkt in het winkelcentrum Angelslo aan de Statenweg werd woensdagmorgen een 30-jarige Emmenaar bekeurd. De man verklaarde een pakje sigaretten te hebben meegenomen zonder af te rekenen. (08-198624)

Politie controleert fietsverlichting in Roden
RODEN Woensdagmorgen hield de politie een fietsverlichtingscontrole op de J.P Santheweg en het Natuurschoonpad. 21 bestuurders hadden hun verlichting niet in orde en werden bekeurd. (08-198633)

Inbraak in hotel/restaurant
NORG - In de nacht van dinsdag op woensdag vond er een inbraak plaats in hotel/restaurant De Klokbeker aan het Westeind. Door een uitzetraam te forceren kon de dader binnenkomen. Daar werd een fooienpot met inhoud weggenomen. (08-198711)

Dief portemonnee betrapt
MEPPEL Woensdagmorgen werd een 15-jarige scholier van een scholengemeenschap aan de Gerard Doustraat betrapt tijdens het stelen van een portemonnee. Een 16-jarige medescholiere zag de knaap bij haar tas staan waarna hij de benen nam. Ze ontdekte toen dat haar portemonnee uit de tas gestolen was. Samen met een docente gingen ze op zoek naar de knaap die werd aangetroffen met de betreffende portemonnee nog in zijn handen. Hij werd door de politie aangehouden. (08-198707)

Huiselijk geweld

HOOGEVEEN Een 55-jarige inwoner van Hoogeveen is dinsdagmiddag aangehouden terzake huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn 57-jarige vrouw en zijn 2 zoons van 24 en 20 jaar te hebben mishandeld. Het huiselijk geweld protocol wordt gevold. (08-198767)

Inbraak in woning en schuur
BEILEN Woensdagmiddag vond er een inbraak plaats in een woning aan de Terhorst. Hierbij werd niets ontvreemd. Van de naast gelegen schuur werd het slot verbogen waarna een zitmaaier werd meegenomen. (08-198846)

Woninginbraken
ASSEN Woensdag werd er ingebroken in een woning aan de Zilverschoonstraat. Een raam werd opengebroken waarna de dader uit de woning een computer met LCD scherm, een mobiele telefoon en een autoradio wegnam. (08-198852)

Winkeldievegge op heterdaad betrapt
EMMEN Een 27-jarige vrouw uit Emmen werd woensdagmiddag bij een warenhuis aan het Mondriaanplein betrapt tijdens een winkeldiefstal. Personeel ontdekte dat de vrouw met behulp van een schaartje drie cosmetica-artikelen van hun beveiligingscodes had ontdaan. Deze had ze onder een plankje in een kleedruimte geplakt. Toen ze de winkel verliet werd ze door beveiligingspersoneel aangehouden en aan de politie overgedragen. (08-198813)

Man aangehouden terzake zware mishandeling
GIETERVEEN Een 35-jarige Nederlandse inwoner van het Duitse Bunde is woensdagavond aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 47-jarige uit Borger afkomstige man in een sexclub aan De Hilte te hebben mishandeld. Tussen beide mannen ontstond in de hal van de club een handgemeen waarbij volgens de man uit Borger de verdachte hem schopte en sloeg en hij hierbij ten val kwam. De verdachte ontkende deze mishandeling. Het slachtoffer werd met ernstig hoofdletsel overgebracht naar het WZA. De politie stelt een onderzoek in. (08-198855)

Drie broers aangehouden na vechtpartij
ASSEN De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 3 broers uit Assen, 15, 17 en 22 jaar oud, uit aangehouden als verdachten van openlijke geweldpleging en mishandeling. Een 45-jarige Assenaar die buiten voor een café aan de Brinkstraat stond te roken werd zonder enige reden door de broers geschopt en geslagen. De politie stelt een onderzoek in. (08-198879)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280