Technische Universiteit Eindhoven

Keuzegids: TU/e beste TU van Nederland

Geplaatst: 11 december, 2008

Voor het vijfde jaar op rij is de TU Eindhoven de hoogst genoteerde TU op de universiteitenranking van de Keuzegids Hoger Onderwijs. De gids van 2009 zet de TU/e op plaats vier. De TU's van Twente en Delft staan op plaats zes en veertien.

Wageningen Universiteit is de overall nummer 1 met een totaalscore van 72,3 op een schaal van 100. De Open Universiteit en Maastricht volgen.

De ranking van instellingen is dit jaar herzien. Tot nu toe was die uitsluitend gebaseerd op studentenoordelen over onder meer het studieprogramma, de docenten en de faciliteiten. Ditmaal is de studenttevredenheid nog maar voor de helft bepalend. Nu wegen ook de hoeveelheid contacturen per opleiding mee, de slagingspercentages, gegevens over de grootte van werkgroepen en de oordelen van deskundigen in de accreditatieprocedure.

Van de drie technische universiteiten staat de TU/e op nummer 1 met een totaalscore van 63,5. Vooral de oordelen van deskundigen en de faciliteiten scoren hoog. De Universiteit Twente komt uit op 62,6, nummer 6 in de totaallijst. Helemaal onderaan in die lijst staat de TU Delft (56,3). Delft scoort vooral laag qua organisatie en faciliteiten.