AutoRai

Opening nieuwe locatie officiële Ferrari-dealer Munsterhuis

(12/11/2008)
Munsterhuis Sportscars heeft vandaag haar nieuwe bedrijf officieel in gebruik genomen. Het gerenommeerde automobielbedrijf is sinds 1988 officieel distributeur van Ferrari in Nederland. Vanuit de volledig nieuwe showroom in Hengelo wordt deskundig advies uitgebracht over de aanschaf van een nieuwe of gebruikte Ferrari.

Daarnaast beschikt Munsterhuis Sportscars over een volledig nieuw ingerichte werkplaats, waardoor de Ferrariâs worden onderhouden op basis van de allerlaatste technologieën. Tevens voorziet Munsterhuis in een uitgebreide serviceverlening voor de Ferrari-clientèle, zoals het uitgebreide Ferrari Power garantieprogramma, Ferrari-rijtrainingen, Ferrari Classiche en de Ferrari Corner.

Munsterhuis is gespecialiseerd in de verkoop van alle Ferrari-modellen uit het huidige leveringsprogramma: Ferrari F430 en F430 Spider, 430 Scuderia, 612 Scaglietti, 599 GTB Fiorano en de Ferrari California. Daarnaast is Munsterhuis Sportscars ook het juiste adres voor âpre-ownedâ Ferrariâs, die met POWER garantie geleverd worden.

Zoals iedere officiële Ferrari-distributeur biedt Munsterhuis Sportscars een uitgebreide dienstverlening aan, zoals een âfirst classâ klantenservice, rijtrainingen op een circuit, exclusieve evenementen en de mogelijkheid om klassieke Ferrariâs vakkundig te laten restaureren door de Ferrari Classiche divisie in Maranello. Daarnaast is Munsterhuis met de Ferrari Corner een officieel verkooppunt van de Ferrari Store.

Het nieuwe automobielbedrijf van Munsterhuis Sportscars beschikt over een showroom van 10.000 m2, waarvan 2.500 m2 exclusief is gereserveerd voor Ferrari. Hier vinden 25 tot 30 nieuwe en gebruikte Ferrariâs een fraaie showplek. De speciaal ingerichte Ferrari-werkplaats beschikt over twaalf bruggen, waar de door Ferrari getrainde technische medewerkers het onderhoud verrichten aan de autoâs van het merk met het Steigerende Paard. Sinds 2008 beschikt Munsterhuis ook over een speciale afdeling, Ferrari Classiche, waar professioneel onderhoud en reparaties van klassieke Ferrariâs worden uitgevoerd door tien speciaal opgeleide monteurs. Daarvoor wordt ook een authentiek Ferrari-certificaat afgegeven. In een andere speciale afdeling heeft Munsterhuis een Ferrari Corner ingericht, met een uitgebreid aanbod aan officiële Ferrari artikelen.

Dealer van de toekomst
Munsterhuis Sportscars staat onder leiding van Frans Munsterhuis, die zeer trots is op zijn nieuwe bedrijf. "Met deze nieuwbouw zijn wij volledig berekend op de toekomst. Daardoor kunnen wij volledig voldoen aan de eisen die door Ferrari in Italië, maar ook door onze eigen Ferrari-klanten, worden gesteld. Tijdens een recente dealerpresentatie in Maranello werd ons bedrijf door de heer Luca de Montezemolo, President van Ferrari, als voorbeeld gesteld van een dealerbedrijf, dat volledig invulling geeft aan de toekomstvisie van Ferrari."

Ferrari is hedentendage wereldwijd vertegenwoordigd in tweeënvijftig landen en bijna 90% van de productie is bestemd voor export. In Nederland, een historische markt voor het merk, wordt Ferrari vertegenwoordigd door twee officiële dealers. In 2007 werden zevenenzestig nieuwe autoâs afgeleverd en dat betekent een stijging van 16% vergeleken met het jaar ervoor.

FERRARI SERVICE

Ferrari Power garantie
De garantie Power (Pre Owned Warranty Exclusive Retail) is in het leven geroepen om tegemoet te komen aan de wensen van de klanten die een âpre-ownedâ Ferrari hebben aangeschaft. Iedere auto onder de Power-garantie heeft een controle ondergaan waarbij 101 technische punten gecontroleerd werden, zodat de koper met een gerust gevoel van alle kwaliteiten van zijn Ferrari kan genieten. Om de eigenaars van een âpre-ownedâ Ferrari te overtuigen van de kwaliteit, biedt Ferrari hen een garantiepakket dat even omvangrijk en voordelig is als dat van nieuwe autoâs.

Afhankelijk van de leeftijd van de auto kan de klant kiezen uit een reeks garantiepakketten die variëren van uitbreiding met het derde jaar voor Ferrariâs jonger dan drie jaar, tot Power Train voor autoâs tot acht jaar oud en met een maximum kilometrage van 90.000 kilometer.

Dankzij het officiële Ferrari Power-garantiesysteem, zullen alle reparaties en vervangingen van onderdelen inbegrepen in het garantiepakket uitgevoerd worden bij een officiële Ferrari-distributeur.

De Power Service voorziet in de volgende voordelen: ⢠De mogelijkheid om de garantietermijn tot een periode van tien jaar uit te breiden
⢠Gratis vervanging van de reparatie-onderdelen ⢠Het voertuig komt ook in aanmerking voor de garantie wanneer van eigenaar wordt verwisseld, onder voorwaarde dat de auto altijd is onderhouden door een officiële Ferrari-dealer
⢠Road Side Assistance door Service dâAssistance Routière.

Ferrari Classiche
Ferrari Classiche is een serviceverlening voor alle Ferrari-verzamelaars om de klassieke autoâs in topconditie te brengen en te houden. Een speciaal certificaat wordt afgegeven dat onderhoud en restauratie van de motor en versnellingsbak garandeert met gecertificeerde, originele Ferrari-onderdelen. Momenteel heeft Ferrari al aan 850 van 1100 verzoeken voor een officieel certificaat voldaan. Daarbij baseert Ferrari Classiche zich op de officiële documenten die zich in het archief van Ferrari bevinden en die teruggaan tot de dag dat de onderneming werd opgericht. De documenten hebben betrekking op Grand Tourismo-modellen, de wedstrijdautoâs en de sport prototypes van het Huis uit Maranello. Momenteel is ook het interieur gerestaureerd van achtentwintig autoâs.

Ferrari Pilota
De uitsluitend voor kopers bestemde Pilota Ferrari-rijtrainingen vinden plaats op de testbaan van Fiorano, vlakbij de fabriek van Maranello. Deze trainingssessies bieden een progressief, compleet theoretisch en praktisch leergedeelte waarmee de Ferraririjder zijn of haar sportieve rijgedrag kan verbeteren en optimaliseren.

Tijdens de één of twee dagen durende stage leert een professioneel team (instructeurs en coureurs) de Ferrari-klant de meest geavanceerde rijtechnieken op de racebaan en op een afgesloten terrein voor de oefeningen die betrekking hebben op het beheersen van de auto. Daarbij wordt uitsluitend gebruik gemaakt van door de fabriek ter beschikking gestelde Ferrariâs. Exclusief voor Ferrari-eigenaren zijn er vier verschillende rijtrainingen beschikbaar: de "Corsa Pilota", de "Corsa Pilota Advanced" de "Corsa Pilota Experienced" en de "Corsa Pilota Ferrari Challenge".