Gemeente Gilze en Rijen

Lek ontstaan in hoofdgasleiding in Rijen

In de Mimosalaan, ter hoogte van nummer 11 (tegenover de nieuwbouw) is woensdag 10 december om 10.15 uur door boorwerkzaamheden van een aannemer een lek ontstaan in de hoofdgasleiding. Als gevolg daarvan is de hoofdgasleiding gescheurd.

Omdat het lek moeilijk te herstellen bleek, heeft de Gasunie in overleg met de burgemeester besloten een tijdelijke omleiding te maken om het lek te kunnen dichten. Er is geen risico voor de woningen in de straat. Om de werkzaamheden goed uit te kunnen voeren, worden de bewoners van enkele aanliggende huizen geëvacueerd. Zij zijn hiervan al op de hoogte gesteld.

De (voorbereidende) werkzaamheden voor het herstel zijn in volle gang. De brandweer is voortdurend ter plaatse en meet preventief of er gas in de omgeving vrij komt. De straat is afgezet en het verkeer wordt omgeleid. Uit voorzorg is ook de straatverlichting uit. De gasvoorziening in de woningen blijft gewoon functioneren.

De Gasunie heeft goede ervaringen met het herstellen van een lek met behulp van een tijdelijke omleiding. Mocht dit toch op onvoorziene problemen stuiten, dan zoekt de Gasunie naar andere oplossingen.

De burgemeester heeft de omwonenden met een brief op de hoogte gesteld.

Update donderdag 11 december 09:00 uur
De tijdelijke omleiding is gereed. Gasunie start met de herstelwerkzaamheden aan de hoofdgasleiding. Gisterenavond hebben mensen uit elf aanliggende appartementen de nacht elders doorgebracht. Dit hebben zij gedaan vanwege geluidsoverlast en om ieder risico, hoe klein ook, te vermijden.

Naar verwachting zijn de herstelwerkzaamheden rond 18.00 uur afgerond.

Het laatste nieuws over deze situatie leest u via deze website (www.gilzerijen.nl).