Politie Brabant-Noord

Politie waarschuwt voor diefstal auto bij inbraak

Heusden, 11-12-2008

Heusden - Politieteam Heusden waarschuwt voor diefstal van auto's bij woninginbraken. In de periode van medio september tot 4 december jl. zijn tien inwoners van de gemeente Heusden slachtoffer geworden van een woninginbraak, waarbij het de daders met name te doen was om de auto die voor de deur stond.

Inbraken

In Elshout, Drunen, Vlijmen en Nieuwkuijk is met name in de nachtelijke uren ingebroken in woningen, waarbij de autosleutels veelal voor het grijpen lagen. In een soort 'hit and run' actie pakten de daders de autosleutels en verdwenen met de auto van de bewoner. In zes gevallen ging het om een Audi A6/A4, verder zijn een VW Touareg, VW Passat, VW Polo en een Seat Leon ontvreemd. Bij de inbraken zijn ook kostbare goederen zoals laptops, camera's en potemonnees, die voor het grijpen lagen, buitgemaakt. De politie verricht uitgebreid onderzoek.

Maatregelen politie

De politie investeert momenteel o.a. in de nachtelijke uren in extra controles van de met name bij het dievengilde populaire auto's. De (technische) recherche verricht na de inbraken zoveel mogelijk sporen-en buurtonderzoek. Daarnaast zijn er in het kader van de actie: "Samen tegen inbrekers" gerichte wijkcontroles waarbij de politie de inwoners stimuleert om verdachte situaties direct te melden. Verder zijn er een aantal opsporingsactiviteiten waar de politie op dit moment in het belang van het onderzoek niets over prijs kan geven.

Maatregelen inwoners

Naast de gebruikelijke preventiemaatregelen (zie www.samentegeninbrekers.nl) raadt de politie mensen aan om de autosleutels niet op een voor de hand liggende plaats zoals op tafel, in een jas aan de kapstok, een keukenlade of aan het sleutelrekje achter te laten. Verder is het heel belangrijk dat bewoners de politie onmiddellijk inlichten over verdachte situaties.