Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.45 uur

Utrecht, 11-12-2008

Verkeerscontrole

HOUTEN Op de Rondweg heeft de politie woensdag een verkeerscontrole gehouden. Vijf weggebruikers reden door rood, twaalf droegen geen gordel, twee belden niet handsfree en één besturuder had het rijbewijs niet bij zich. De overtreders kregen een bekeuring.

Ook werd op de Oude Wulfseweg van 14.00 tot 17.30 uur een scootercontrole gehouden. In totaal werden 76 brom- / snorfietsen en hun bestuurders gecontroleerd. Zestig voertuigen waren volledig in orde en de politie schreef 16 bekeuringen uit voor bromfietsen met gebreken zoals teveel vermogen en bestuurders die geen helm droegen of de verplichte papieren niet bij zich hadden.

Vuurwerkpartij aangetroffen

NIEUWEGEIN Na een tip heeft de politie woensdagavond 10 december bij een woning aan de Havik een grote partij vuurwerk gevonden. Vier verdachten zijn aangehouden.

Omstreeks 21.50 uur zagen agenten twee mannen de woning verlaten met paketten met vuurpijlen. Ze stelden een onderzoek in de woning in. De bewoner gaf aan dat in zijn schuur vuurwerk lag. In totaal hielden de agenten drie bewoners aan. Ook een man die de woning in wilde gaan, een 28-jarige inwoner van Culemborg, is aangehouden. Hij had in zijn auto meerdere dozen met vuurwerk liggen.

Bij de fouillering van één van de bewoners kwamen bestellijsten voor vuurwerk aan het licht. In totaal is ongeveer 1500 kilo aan illegaal vuurwerk (lawinepijlen, flowerbeds, chinese rollen, nitraatbommen) door de Milieupolitie in beslag genomen. De politie zet het onderzoek voort.