Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 11.30 uur

Utrecht, 11-12-2008

Woninginbrekers aangehouden

UTRECHT De politie heeft woensdagmorgen twee mannen aangehouden omdat zij ingebroken hadden in een woning aan het Zwanenvechtplein.

Een getuige belde rond 09.05 uur naar de politie omdat hij had gezien dat twee mannen hadden ingebroken bij zijn buren. De verdachten renden weg. De getuige zette de achtervolging in en gaf al bellend de positie van de verdachten door. Op weg naar de locatie zagen agenten de getuige en de twee verdachten over de Prinses Irenelaan rennen.

Eén verdachte - een 39-jarige man uit Utrecht - kon op de Daelwijcklaan worden aangehouden. De tweede verdachte 33 jaar uit Utrecht werd op de Cromwijcklaan aangehouden. De mannen werden voor verhoor meegenomen naar het bureau. In de omgeving werd een zwarte sporttas met inbrekerswerktuig aangetroffen. De politie doet onderzoek naar de inbraak.

Straatroof

UTRECHT Woensdagmorgen werd in de omgeving van het Moreelsepark een man onder bedreiging van een mes beroofd.

Een 31-jarige man uit Wijk Bij Duurstede liep omstreeks 06.10 uur in de omgeving van het Moreelsepark in de richting van het busstation. Plotseling werd hij van achteren aangevallen door een man die onder bedreiging van een mes zijn geld vroeg. Het slachtoffer gaf hierop een mapje met zijn id-kaart waarin ook wat papier geld zat. De verdachte rende na de beroving weg.

Omdat het nog donker was en de beroving snel verliep kon het slachtoffer maar een summier signalement geven. Het zou gaan om een man met een licht getint uiterlijk, rond de 45 jaar, ongeveer 1.85 meter lang en krullend haar. Hij droeg kapotte kleding, een donkerbruine jas en geen veters in zijn beige / witte sportschoenen. Verder had de verdachte een plastic tas bij zich.

De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht centrum, telefoonnummer: 0900 - 88 44.

Aangehouden voor auto-inbraak

UTRECHT Op Diazlaan heeft de politie een man aangehouden omdat hij verdacht werd van het plegen van een auto-inbraak.

De politie kreeg rond 18.35 uur een melding dat vier mannen gezien waren bij een inbraak in een auto die geparkeerd stond aan de Livingstonelaan. Ter plaatse zagen agenten ter hoogte van de Stanleylaan en de Diazlaan vier mannen lopen. Bij het zien van de politie gingen de mannen er vandoor. Eén van hen een 18-jarige man uit Utrecht kon worden aangehouden. Hij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Uiteindelijk kon onvoldoende bewezen worden dat de Utrechter betrokken was geweest bij de inbraak. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt getuige(n) zich te melden op

tel.nr. 0900 88 44 bureau Utrecht west.