Nieuwe autovergelijker Vroemm.nl vindt ideale auto in 3 tellen

11/12/2008 10:58

Vroemm.nl

Vandaag is Vroemm.nl gelanceerd. Vroemm.nl helpt autokopers bij het maken van hun keuze voor een nieuwe, schone en/of goedkope auto. Op basis van zelfgekozen eisen en wensen toont de site in drie tellen een overzicht met de best scorende auto bovenaan. Alle in Nederland verkrijgbare auto's zijn in dit advies meegenomen. Vroemm.nl is snel, gemakkelijk en 100% onafhankelijk.

In één oogopslag

Op Vroemm.nl zoekt de bezoeker via enkele (ook voor de niet-kenner) begrijpelijke eigenschappen, zoals ruimte, veiligheid, milieu en prestaties. Op basis van de kosten per maand en de kwaliteitsscore toont Vroemm.nl meteen de best passende auto's. Dus de consument krijgt direct een bruikbaar advies. Hij weet in één oogopslag wat zijn beste keus is.

100% onafhankelijk

Dat Vroemm.nl een initiatief is van Diederik de Groot van Embden (oprichter van Independer.nl, marktleider op het gebied van onafhankelijk financieel advies), is terug te vinden in het feit dat ook Vroemm.nl 100% onafhankelijk is van alle aanbieders van nieuwe of gebruikte auto's. De op de site getoonde resultaten zijn, in tegenstelling tot vergelijkbare initiatieven, niet beïnvloedbaar door de aanbieder van de betreffende auto.

Betrouwbaar

Uit onderzoek blijkt dat er zoveel keus is dat consumenten op zoek zijn naar een toegankelijk, betrouwbaar en onafhankelijk advies. Bij gebrek hieraan richt ruim 70% van de autokopers zich nu nog op het goed bedoelde, maar niet professionele advies van kennissen of buren. Op internet is veel gedetailleerde informatie te vinden. Maar deze biedt geen ondersteuning bij het maken van een persoonlijke keuze. In deze behoefte voorziet Vroemm.nl.

Relevant

Mede-initiatiefnemer Joris Sibbing over de keuze om het belang van de consument voorop te stellen: "Op Vroemm.nl vind je geen gesponsorde test- of zoekresultaten, maar een rationele afweging op basis van de criteria die de consument belangrijk vindt. Op Google verwacht je ook het meest relevante zoekresultaat bovenaan. En niet op pagina 34. Nu is dit overzicht nog beperkt tot nieuwe auto's. In 2009 biedt Vroemm.nl ook gebruikte auto's aan."

Proefrit?

Via Vroemm.nl kunnen bezoekers direct een proefrit aanvragen bij een garagebedrijf in de buurt. Vroemm.nl houdt bij of klanten tevreden zijn. De site laat dit (bij voldoende waarnemingen) zien in het overzicht van de relevante garagebedrijven, in de vorm van een klanttevredenheidsscore.





http://www.vroemm.nl