Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

BESLISSING 1E KWARTAAL 2009: PIETERBUREN OF DELFZIJL

Delfzijl/Pieterburen, 11 december 2008

Vandaag heeft het voltallige college van B&W van de gemeente Delfzijl een bezoek gebracht aan de Zeehondencrèche Lenie 't Hart. De gemeente Delfzijl heeft een concept uitgewerkt waarin de Zeehondencrèche een hoofdrol speelt. In goed overleg is afgesproken dat het besluit van de Zeehondencrèche om al dan niet naar gemeente Delfzijl te verhuizen in het komende voorjaar wordt genomen.

De Zeehondencrèche moet daarbij twee zaken afwegen om een gedegen besluit te kunnen nemen:


1. De Gemeente Delfzijl heeft tijdens het bezoek van vandaag het plan nader toegelicht en er is aanvullende informatie op tafel gekomen. Zo is duidelijk geworden dat de gemeente Delfzijl een aantal concrete stappen heeft ondernomen om de vestiging van de Zeehondencrèche mogelijk te maken. Er zijn diverse trajecten in gang gezet om het bedrijfsleven en het Waterschap te enthousiasmeren, subsidies los te maken voor de exploitatie van de crèche en het kostenneutraal beschikbaar stellen van de bouwgrond. Met de gemeente Delfzijl is een vervolggesprek gepland.


2. De Zeehondencrèche is momenteel in overleg met een fonds dat in principe bereid is een belangrijk deel van de financiering van de verbouwing van de Zeehondencrèche op zich te nemen. Dit fonds stelt de voorwaarde dat de financiering exclusief gebruikt wordt voor opvang en verzorging van zeehonden èn dat de crèche in Pieterburen blijft. Het fonds zelf wenst voorlopig buiten de publiciteit te blijven.