Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Niveau online klusbedrijven stijgt

Leadz verwacht sterke toename online aanbesteding klussen

Hoofddorp, 11 december 2008 - Het gaat de goede kant op met klusbedrijven die internet gebruiken voor het binnenhalen van opdrachten en nieuwe klanten. Kluswebsite Leadz merkt een duidelijke toegenomen tevredenheid bij consumenten die hun klussen online uitbesteden.

()
Volgens Jan van 't Klooster van Leadz wordt het aantal klachten van opdrachtgevers steeds kleiner. "Het lijkt erop dat zowel de opdrachtgevers als de bieders steeds beter begrijpen hoe ze elkaar via een platform als Leadz kunnen vinden en tot een overeenkomst kunnen komen. In de beginfase was er veel meer wantrouwen bij het sluiten van een dienstverleningsdeal via internet."

Sterke toename in 2009
Leadz was in 2005 de eerste website in Nederland voor het online aanbieden van bouwklussen. Consumenten maken veel gebruik van de extra informatie die ze via internet over bedrijven kunnen vinden. "Op Leadz geven klanten reviews over bedrijven naar aanleiding van de deal die ze hebben gesloten. Hieraan kunnen andere opdrachtgevers zien of een bedrijf kwaliteit levert en zijn afspraken nakomt. Ook het PROcheck rapport, een onafhankelijk financieel rapport over de bieder, geeft informatie die elders niet te vinden is." Leadz verwacht voor 2009 een sterke toename van het online aanbesteden van klussen.

Over Sanoma Uitgevers
Sanoma Uitgevers B.V. is met bijna 80 publiekstijdschriften (inclusief bijbehorende extensies en evenementen) en ruim 200 websites de grootste multimediale uitgever in Nederland. In 2007 haalden Sanoma Uitgevers en haar dochters en deelnemingen ­ Sanoma Magazines Netherlands ­ een omzet van 539,8 miljoen euro. In Hoofddorp werken circa 1100 medewerkers op redacties en ondersteunende afdelingen. Bij de dochterondernemingen Sanoma Men's Magazines, Jonge Gezinnen, Mood for Magazines en ilse media werken nog eens ruim 750 medewerkers. Meer informatie over Sanoma Uitgevers: www.sanoma-uitgevers.nl.

Sanoma Uitgevers maakt sinds 2001 deel uit van Sanoma Magazines, de internationale tijdschriftendivisie van het Finse mediaconcern Sanoma. Sanoma Magazines is met meer dan 300 tijdschriften in 13 landen een van de grootste publiekstijdschriftenuitgeverijen in Europa.


Noot voor redacties


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met (