Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Bison Kit is 50 jaar
's Werelds beroemdste en méést geïmiteerde lijm

's Werelds beroemdste lijm komt uit Nederland en is 50 jaar jong! Bison Kit®, in al die jaren uitgegroeid tot hét synoniem voor lijm. En wie dacht dat alleen merkkleding, parfum en horloges werden vervalst, komt bedrogen uit. Bison Kit® is sinds jaar en dag de meest geïmiteerde lijm ter wereld.

De Zeeuw Cornelis van de Reepe, groothandelaar in schoenen en lederwaren, legde in 1938 de basis voor de nu wereldwijd opererende organisatie Bison International. Van de Reepe ergerde zich aan de alsmaar loslatende schoenzolen. Hij ontwikkelde een lijm op basis van natuurrubber: Perfecta Supra. De lijm werd een doorslaand succes. De indrukwekkende naam van de onderneming werd 'Vereenigde Chemische Bedrijven Perfecta-Handelsonderneming Corn. v.d. Reepe & Zoon'. Van de Reepe stond ook aan de wieg van Bison Kit® in 1958. Het was de allereerste contactlijm op de markt. In eerste instantie bedoeld voor het verlijmen van formica. Maar al snel bleek Bison Kit geschikt voor duizend- en één karweitjes. En zo groeide Bison Kit® uit tot het synoniem voor lijm.

Immitaties
Sinds het ontstaan in 1958 is Bison Kit® dus een begrip in de wereld van (contact)lijm. Het assortiment werd in 1972 aangevuld met Bison Tix®, een makkelijk smeerbare gel die ideaal geschikt is voor verticale toepassingen. In 1991 kwam Bison met de Bison Kit® Transparant, een glasheldere lijm speciaal voor decoratieve toepassingen. Ondanks de vele ontwikkelingen in de lijmwereld is Bison Kit® nog steeds het grootste product van het assortiment. Het is de bestverkochte lijm in de Benelux. Maar ook in het Midden-Oosten en Indonesië is de lijm ongekend populair. Een goed voorbeeld doet niet altijd goed volgen, want er zijn talloze pogingen ondernomen om het succes te imiteren. Het merk Bison Kit® inspireerde slimmeriken tot de meest prachtige fantasienamen: Bond Kit, Lion Kit, Camel Kit of Pigeon Kit.

Verjaardagcadeau
Om de vijftigste verjaardag van Bison Kit® te vieren, krijgt iedere vijftigste koper gratis een Doe-Kado-Doos ter waarde van EUR 34,95. Deze handige opbergbox bevat allerlei lijmen variërend van Secondelijm tot Montagekit® en uiteraard een tube Bison Kit®. Wat u daarvoor moet doen, leest u op de actieverpakking.


---



Ingezonden persbericht