Politie Groningen

Donderdag 11 december 2008

Provincie Groningen, 11-12-2008

Marum: getuigenoproep vernielingen

De politie zoekt getuigen van een aantal vernielingen in het centrum van Marum. In de nacht van zaterdag 6 december op zondag 7 december zijn er rond 05.00 uur vernielingen gepleegd door een aantal jongeren op de Wendsteinweg en de Hoornweg. Zo zijn die morgen de ramen van een aantal bushokjes, verschillende reclameborden en een auto vernield. Naar aanleiding van de vernielingen is de politie een buurtonderzoek gestart. Mogelijk zijn er ook andere, niet buurtbewoners, die meer informatie kunnen geven, te denken valt aan horecabezoekers. De politie wil graag in contact komen met mensen die mogelijk die vroege morgen iets hebben gezien. Daarnaast vraagt de politie mensen of bedrijven die door deze vernielingen zijn benadeeld aangifte te doen. Er kan contact worden opgenomen met de politie in Leek via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief) of met Meld Misdaad Anoniem via het nummer 0800-7000.

Groningen: fietser overlijdt na aanrijding

Een 71-jarige fietser uit Groningen is woensdagmiddag verongelukt na een aanrijding met een vrachtwagen. De vrachtwagen, die bestuurd werd door een 29-jarige man uit Sappemeer, sloeg van de Parkweg rechtsaf het Hoornsediep op en zag daarbij de fietser over het hoofd. De man overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Meerdere mensen waren getuige van het ongeval. Zij kregen slachtofferhulp aangeboden.

Groningen: hennepkwekerijen opgerold

De politie heeft woensdag op diverse locaties in Groningen hennepkwekerijen opgerold. Agenten vonden in een woning aan de Planetenlaan 2508 hennepplanten, waarvan het merendeel stekjes waren. In een woning aan de Froukemaheerd vond de politie 308 planten aan. In een pand aan de Oliemulderstraat werden 78 planten aangetroffen. De 58-jarige bewoner van het pand is aangehouden. In een woning aan de Vinkenstraat werd een paar kilo aan hennep gevonden. Met een waarde van een kleine tienduizend euro. Een 22-jarige vrouw verklaarde eigenaar te zijn. De politie doet onderzoek.

Groningen: man gewond na aanrijding

Een 20-jarige automobilist uit Groningen is woensdagmiddag op de Beneluxweg gewond geraakt. Zijn auto had pech en de Stadjer zette zijn auto zo veel mogelijk rechts van de rijbaan. Een 54-jarige man uit Drachten reed achter hem en door de laagstaande zon zag de Fries het te laat. Hij remde nog en week naar links uit, maar toch raakte hij de auto nog. De nek van de Stadjer werd gestabiliseerd door een getuige, totdat de ambulance kwam. Hij werd meegenomen voor onderzoek. De politie maakt een registratie van het ongeval. Van beide autos werd het kentekenbewijs ingevorderd vanwege de grote schade aan de autos.

Groningen: man beroofd van portemonnee

Een 22-jarige man uit Groningen is woensdagnacht op de Grote Markt van zijn portemonnee beroofd. Enkele honderden euros en onder andere zijn rijbewijs werden buit gemaakt. De politie doet onderzoek.

Groningen: man aangehouden na huiselijk geweld

Een 38-jarige man uit Haulerwijk is woensdagnacht in de Hoekstraat aangehouden voor mishandeling van zijn vriendin. De 44-jarige Groningse wachtte op de Noorderhaven op komst van de politie. De vrouw vertelde dat ze was geslagen door haar vriend. Hij zat in een café in de Hoekstraat. Daar werd hij door agenten ingerekend. De man is ingesloten.

Groningen: politie onderzoekt mishandeling schilder

De politie onderzoekt een mishandeling van een schilder. Woensdagmorgen werd de 40-jarige schilder uit Groningen geslagen en geschopt, terwijl hij aan het werk was bij een woning aan het Winschoterdiep. Er ontstond een woordenwisseling tussen de schilder en de bewoner. Onduidelijk is nog wat de aanleiding van de ruzie was De schilder hield een afgebroken kies en een pijnlijk gezicht over aan de mishandeling. De politie weet wie de verdachte is en doet onderzoek.

Groningen: aanrijding door bevroren ruiten

Een 39-jarige Stadjer is woensdagmorgen aangereden door een 27-jarige vrouw uit Groningen op de Wibenaheerd. De man stond op straat naast zijn auto. De vrouw zag de man niet en reed hem aan. Zij verklaarde dat ze haar ramen nog niet had schoongemaakt. De man liep een wond aan zijn hand op en een pijnlijk been. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Groningen: man ingerekend voor vernielingen

Agenten hebben woensdagavond in de Nieuweweg een 20-jarige Stadjer aangehouden. De man ging door het lint bij de dokterspost aan het Damsterdiep. Hij wilde de uitslag van zijn bloedonderzoek, maar die kreeg hij niet. Hij werd agressief, vernielde een rolstoel en een ambulance van de dokterspost. Vervolgens brak hij een standaard van een fiets af en forceerde daarmee een deur van de dokterspost. Tenslotte trok hij een verkeersbord met paal geheel uit de grond. Op het moment dat agenten hem wilden aanhouden, zette hij het op een lopen. In de Nieuweweg werd hij in de kraag gevat. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: politie controleert fietsers

Woensdag heeft de politie fietsers gecontroleerd op fietsverlichting. In de Muurstraat en de Oude Kijk in t Jatstraat kregen 36 personen een bekeuring, omdat ze geen fietsverlichting hadden.

Winschoten: twee inbrekers in de kraag gevat

Politieagenten kregen woensdagmiddag een melding dat er in een bedrijf aan de Blijhamsterstraat in Winschoten werd ingebroken. Naar aanleiding van een door getuigen gegeven signalement werden korte tijd later op de Vissersdijk twee mannen door agenten gearresteerd. Het gaat om een 26-jarige man uit Delfzijl en een 16-jarige jongen uit Veendam. Bij de tiener werd ook een eerder gestolen creditcard aangetroffen. Beide verdachten zijn ingesloten. De politie doet onderzoek.

Delfzijl: agressieve man aangehouden

In de Fregatstraat in Delfzijl werd woensdagavond een 39-jarige man uit Delfzijl de toegang tot de woning van zijn ex ontzegd. De vrouw wilde de man niet in de woning hebben en riep de hulp in van de politie. Op straat reageerde de dronken man geprikkeld en vervelend in de richting van de te hulp geschoten politieagenten. De verdachte werd daarop aangehouden voor openbare dronkenschap. Hij zette het vervolgens op een lopen en moest met gepast geweld worden overmeesterd. De politie trof bij de man een mes aan en op het bureau schopte hij een agent. De man is ingesloten voor verhoor.

Appingedam: bromfietser rijdt tegen auto

Op de Dijkhuizenweg in Appingedam reed woensdag een 43-jarige bewoner uit die plaats met zijn bromfiets tegen een geparkeerde auto. De man rook naar alcohol. De bestuurder werd met nog onbekend letsel afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar werd voor het politieonderzoek bloed van hem afgenomen. De uitslag hiervan is nog niet bekend.

Delfzijl en Veendam: onderuit door gladheid

Op de Uitwierderweg in Delfzijl ging woensdagmorgen een 71-jarige vrouw uit Delfzijl met haar fiets onderuit. De oorzaak was een glad wegdek. De fietser werd met letsel aan haar hoofd en heup overgebracht naar het ziekenhuis. Hetzelfde overkwam een 46-jarige vrouw uit Veendam. Zij ging door een opvriezend wegdek met haar fiets onderuit op de Sorghvlietlaan in haar woonplaats. De vrouw werd met letsel aan haar arm, ribben en achterhoofd eveneens overgebracht naar het ziekenhuis.

Zuidbroek: grote aanrijding A7

Op de A7 vonden woensdagavond twee aanrijdingen kort achter elkaar plaats. De ene aanrijding veroorzaakte de andere aanrijding. Hierbij waren meerdere voertuigen betrokken en er was alleen blikschade. Door de stremming en het politieonderzoek waren de rijbanen tijdelijk niet toegankelijk voor het verkeer. Dit veroorzaakte een behoorlijke file. De oorzaak van beide aanrijdingen is nog niet geheel duidelijk.