Honderden euro's goedkoper rijden met auto uit zelfde prijsklasse

11/12/2008 12:51

Vroemm.nl

Uit onderzoek van Vroemm.nl blijkt dat consumenten maandelijks honderden euro's kunnen besparen bij de aanschaf van een nieuwe auto. Hoe? Door betere afwegingen te maken en de auto te kiezen die wérkelijk bij hen past. Consumenten moeten zich hierbij niet laten leiden door de nieuwprijs van een auto, maar door de kosten per maand.

Maandkosten

Vroemm.nl heeft de maandkosten van alle auto's in Nederland met elkaar vergeleken. Hieruit blijkt dat bij een nieuwe middenklasse personenauto van circa 25.000 euro het verschil kan oplopen tot ruim 200 euro per maand. Wanneer na drie jaar de auto wordt verkocht, levert dat een besparing op van 7.500 euro. De maandkosten in deze prijsklasse variëren van 700 euro tot ruim 900 euro, met een enkele uitschieter naar zelfs 1.100 euro per maand. Ook bij auto's in de andere prijsklassen lopen de verschillen sterk uiteen.

Beste keus

Door goed af te wegen welke eigenschappen van een auto belangrijk zijn, zijn de auto's op basis daarvan met elkaar te vergelijken. Door ook de maandkosten van het autobezit mee te nemen, is een betere keuze te maken. Zaken als veiligheid, milieu, prestaties en ruimte moeten hierbij worden afgezet tegen de kosten. Op Vroemm.nl kunnen consumenten deze vergelijking snel en eenvoudig zelf maken.

Rekenvoorbeeld

Voor iemand die een ruime gezinsauto ('MPV') zoekt van ca. 25.000 euro en 22.000 kilometer per jaar rijdt, bedragen de kosten ca. 750 euro per maand bij een Citroen C4 Picasso. Een Mitsubishi Grandis kost zo'n 950 euro, dus 200 euro per maand meer. Modellen als een Volkswagen Touran en een Renault Grand Scenic zitten daar tussen in met geschatte kosten van 850 euro resp. 780 euro per maand.

Over Vroemm.nl

Vroemm.nl helpt autokopers bij het maken van een keuze voor een nieuwe auto. Vroemm.nl is snel, gemakkelijk en 100% onafhankelijk. Op basis van zelfgekozen eisen en wensen wordt in drie tellen een overzicht getoond met de best scorende auto bovenaan. Alle in Nederland verkrijgbare auto's zijn in dit advies meegenomen.

Direct advies

Op Vroemm.nl zoekt de bezoeker op slechts enkele (ook voor de niet-kenner) begrijpelijke eigenschappen, zoals ruimte, veiligheid, milieu en prestaties. Op basis van de kosten per maand en de kwaliteitsscore toont Vroemm.nl vervolgens de best passende auto's. Dus de consument krijgt direct een bruikbaar advies en weet in één oogopslag wat zijn beste keus is.

Proefrit?

Via Vroemm.nl kunnen bezoekers direct een proefrit aanvragen bij een garagebedrijf in de buurt. Vroemm.nl houdt bij of klanten tevreden zijn. De site laat dit (bij voldoende waarnemingen) zien in het overzicht van de relevante garagebedrijven, in de vorm van een klanttevredenheidsscore.





http://www.vroemm.nl