Politie Zuid-Holland-Zuid

11/12 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 11-12-2008 o Persberichten district I

SNELHEIDSCONTROLE
HENDRIK IDO AMBACHT Tijdens een snelheidscontrole met de zogenaamde lasergun op woensdagmiddag 10 december 2008 zijn 13 bestuurders bekeurd die te snel reden. Politieagenten van het Verkeershandhavingsteam hielden de controle op de Rietlaan en de Ambachtsezoom. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/uur. In totaal werden 345 voertuigen gecontroleerd.

POLITIE EN BELASTINGDIENST CONTROLEREN SAMEN OP ILLEGAAL GOKKEN IN THEEHUIZEN
DORDRECHT - In samenwerking met de Belastingdienst heeft de politie op woensdag 10 december een controle op illegaal gokken uitgevoerd in theehuizen in Dordrecht. Er zijn zes theehuizen bezocht, op vier locaties was sprake van verdenkingen omtrent illegaal gokken. In een theehuis trof men een internetzuil waar voetbalweddenschappen op afgesloten konden worden. De zuil is in beslaggenomen voor onderzoek. De Belastingdienst constateerde dat er ook nog een vordering op dit theehuis openstond. Er werd beslag gelegd op het geld dat nog in de internetzuil aanwezig was. In een ander theehuis werd een defecte internetzuil aangetroffen en zo ook formulieren die wezen op illegaal gokken op voetbalwedstrijden. Op de derde locatie constateerde de Belastingdienst dat er sinds de oprichting van dit theehuis nog geen loonheffing is afgedragen, terwijl er wel personeel werkzaam is. In het vierde theehuis was geen beheerder aanwezig. In de zaak stond een grote pokertafel die niet in gebruik was op dat moment. In de overige twee theehuizen bleek alles in orde.
Wegens het aantreffen van de aangetroffen internetzuilen en de pokertafel zullen bestuurlijke rapportages worden opgemaakt.

BRAND IN WONING
ZWIJNDRECHT Op woensdagavond 10 december 2008 omstreeks 18.20 uur kwam een melding binnen van brand in een woning aan de Cort van der Lindenstraat. De bewoners zouden reeds uit het huis zijn. Bleek dat er rook uit de keuken kwam. Een buurman had de brand geblust en had hierdoor ademhalingsproblemen. Hij werd voor behandeling per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer controleerde of de brand uit was. Bleek dat de 22-jarige bewoner patat had gebakken en dat hij vergeten had het gas uit te zetten. De stichting Salvage van de gezamenlijke verzekeringsmaatschappijen verleende hulp. De bewoners werden door de buren opgevangen.

FIJNE FEESTDAGEN
HEERJANSDAM Een 15-jarige jongen uit Barendrecht is door buurtbewoners aangehouden wegens oplichting. Dit gebeurde op woensdagavond 10 december 2008 omstreeks 18.40 uur. De jongen gaf zich uit als krantenbezorger voor de Schakel. Hij gaf een nepkaartje af en wenste een aantal bewoners aan de Grondzeiler fijne feestdagen. Toen hij vervolgens aanbelde bij een woning aan de Ganzekant had hij pech. Dit waren de buren van de echte bezorger van de krant. De politie werd gebeld en de bewoners droegen de jongen over aan de politie. Bleek dat hij ongeveer 9 euro had opgehaald. Hij is ingesloten en de politie heeft de zaak in onderzoek.

MISHANDELING
DORDRECHT Een 21-jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens mishandeling. Dit gebeurde op woensdagavond 10 december 2008omstreeks 23.30 uur. De man had kort daarvoor in een woning in de Kotterstraat een 31-jarige vrouw en een 49-jarige man, beiden uit Dordrecht, mishandeld. Beiden liepen diverse verwondingen in hun gelaat op. Tijdens het overbrengen gaf de verdachte een kopstoot tegen een ruit van de politiebus, die daardoor sneuvelde. De verdachte is ingesloten en de politie heeft de zaak in onderzoek.

DRIETAL AANGEHOUDEN OP DAK HUIS SINT JORISWEG
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag 10 december op donderdag 11 december drie mannen van 20, 23 en 27 jaar uit Dordrecht aangehouden op de Sint Jorisweg. Bij de meldkamer kwam de melding binnen dat er drie verdachte personen op daken liepen. Ze zouden ruiten en een auto hebben vernield en mogelijk gepoogd hebben in te breken. Het drietal werd van het dak gehaald en aangehouden. Zij verklaarden onderweg naar het politiebureau ruzie gehad te hebben met een aantal personen waarna ze zouden zijn gevlucht. De verdachten zijn ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

GESIGNALEERDE AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 31-jarige man uit Dordrecht is op donderdagochtend 11 december 2008 omstreeks 06.15 uur door politieagenten aangehouden. De man stond gesignaleerd voor 9 openstaande zaken. Hij moest in totaal 110 dagen zitten en een aantal boetes van in totaal ruim 3000 euro betalen. De man is ingesloten om zijn straf uit te zitten.

VERLICHTINGSCONTROLE
ZWIJNDRECHT - Tijdens een verlichtingscontrole heeft de politie 17 fietsers bekeurd die geen of defecte verlichting hadden. De agenten hielden de controle op donderdagmorgen 11 december 2008 van 07.45 tot 08.15 uur op de Laurensvliet.

DORDRECHT - Tijdens een verlichtingscontrole heeft de politie 17 fietsers bekeurd die geen of defecte verlichting hadden. De agenten hielden de controle op donderdagmorgen 11 december 2008 van 07.30 tot 08.15 uur op de Noordendijk.