Gemeente Den Haag

Fiets weg: fiets zoeken bij Centraal Station

Een fietsenteam is sinds half november hard bezig is om orde te scheppen in de fietsenjungle bij station Den Haag Centraal. Mensen die hun fiets verkeerd stallen, lopen nu alleen nog de kans dat hun fiets verplaatst wordt. Vanaf volgend jaar worden deze fietsen verwijderd.

Rond het Centraal Station staan nu nog veel fietsen op verboden plaatsen, zoals tegen lantaarnpalen of op blindengeleide stroken. De veiligheid komt hierdoor in het geding. Daar komt verandering in.

De fietsen worden nu als waarschuwing verplaatst. Deze week worden de foutgestalde fietsen in de Rijnstraat verplaatst naar de fietsenvleugel in de Rijnstraat. Alle fietsen op het Koningin Julianaplein gaan naar het vak op het plein (op deze hekken staan borden waarom de fiets verwijderd is).
Dinsdag 9 december zijn de labels voor de weesfietsen aan de fietsen gehangen binnen de twee hekafzettingen op het Koningin Julianaplein. Vanaf volgende week dinsdag 16 december worden deze fietsen, die de hele week (7 dagen) niet zijn gebruikt, verwijderd.

Er zijn nog geen fietsen die fout gestald stonden naar het depot afgevoerd. Alles is verplaatst naar de stalling in de Rijnstraat of de hekafzetting op het Koningin Julianaplein. Tot januari zullen geen harde acties worden uitgevoerd. Tussen kerst en oud en nieuw is het depot namelijk gesloten. Handhavers gaan vanaf 1 januari ook fietsen verwijderen die niet in de rekken op het plein of in de fietsenvleugel worden gestald.

Depot
Eigenaren kunnen hun fiets, tegen betaling, bij het gemeentelijk depot aan de Binckhorst ophalen (Komeetweg 1, tel.070 - 415 6020). Met deze maatregelen worden extra plekken gecreëerd en probeert de gemeente het nijpende stallingprobleem bij het station op te lossen. Ook bij station Hollands Spoor worden foutgestalde fietsen en weesfietsen verwijderd.