FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: Reorganisatie bij Menzies maakt noodzaak mobiliteitscentrum Schiphol duidelijk

Menzies Aviation heeft vanmiddag haar werknemers geïnformeerd over een voorgenomen reorganisatie. Bij deze reorganisatie moet de grootste business unit van het bedrijf zwaar inkrimpen.

"Dit is een strategische beslissing van de holding. De business unit waar het om gaat is al in 2007 door de aandeelhouders op het strafbankje geplaatst. Voor 280 werknemers staan hun banen nu op de tocht," aldus Marjolein Dubbelaar, bestuurder FNV Bondgenoten.

Dubbelaar: "Onze insteek is van werk naar werk. We zullen er dus alles aan doen om te zorgen voor behoud van werkgelegenheid. Naast een goed sociaal plan kan een van de instrumenten daarbij een mobiliteitscentrum zijn. De reorganisatie bij Menzies sterkt ons in de overtuiging dat er op Schiphol echt zo'n centrum moet komen." FNV Bondgenoten wil samen met werkgevers op de luchthaven zo'n mobiliteitscentrum opzetten, zodat werknemers makkelijker van werk naar werk kunnen in hun eigen sector.

Dubbelaar: "Het werk dat Menzies doet wordt ook door andere bedrijven gedaan. Wanneer Menzies deze business unit zou afstoten, is het goed mogelijk dat een ander bedrijf juist extra mensen nodig heeft. FNV Bondgenoten wil dat deze bedrijven dan eerst kijken of ze via het mobiliteitscentrum personeel kunnen aantrekken. Dat is goed voor de werknemers, omdat ze sneller weer aan het werk kunnen na een reorganisatie - maar ook goed voor de bedrijven, omdat ze direct ervaren mensen kunnen inzetten."

Menzies Aviation doet grondafhandeling voor verschillende luchtvaartmaatschappijen op Schiphol. Het gaat hierbij vooral om passagiersafhandeling. De grootste business unit richt zich op de meer arbeidsintensieve afhandeling en moet nu inkrimpen. Bij Menzies werken ongeveer 570 werknemers, 280 zouden door deze reorganisatie hun baan kwijtraken.