FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: Principeakkoord bereikt bij Fortis Bank

FNV Bondgenoten heeft een principeakkoord bereikt voor een cao bij Fortis Bank. In het akkoord is afgespoken dat de huidige cao doorloopt tot 2010. Ook het sociaal plan dat al bij Fortis liep, wordt ongewijzigd verlengd tot 1 maart 2010.
Carla Kiburg, bestuurder FNV Bondgenoten, is tevreden met het resultaat: "Het verlengen van de bestaande afspraken geeft de werknemers weer wat rust. Het biedt ruim de tijd om goede afspraken te maken over de toekomst van de werknemers wanneer de bank straks echt samengevoegd wordt met ABN Amro."

In de verlengde cao zijn afspraken gemaakt over een structurele loonsverhoging van 3,5 procent per 1 januari over de lonen en de loonschalen. Daarnaast krijgen alle werknemers een eenmalige uitkering van 1 procent. Kiburg: "Een oude afspraak is dat werknemers hun volledige werknemerspensioenpremie gaan betalen. Dat gebeurt in stapjes. Voor komend jaar hebben we een halve stap afgesproken. Om ondertussen geen inkomensverschil te laten ontstaan ten opzichte van de collega's bij ABN Amro, krijgen de werknemers bij Fortis dit jaar dus een eenmalige uitkering van 1 procent op 1 maart 2009."

In de loop van 2009 wordt ten behoeve van de integratie van Fortis en ABN Amro opnieuw gesproken over een integraal sociaal plan en min of meer geharmoniseerde arbeidsvoorwaarden.