Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Politie Gelderland-Midden neemt personeel Twente over
Publicatiedatum: 11-12-2008 13:17:44

ARNHEM - Politie Gelderland-Midden en politie Twente ondertekenden donderdag 11 december een overeenkomst voor overname van personeel. De verwachting is dat zo'n veertig Twentenaren naar Gelderland-Midden zullen gaan.

De politie Twente moet krimpen om financieel gezond te blijven. Vanaf 2012 heeft het korps echter de mensen weer hard nodig. Politie Gelderland-Midden is door het kabinet aangewezen als groeikorps en mag de komende jaren groeien in formatie. Ton Lith, waarnemend korpschef van Gelderland-Midden: "Dit betekent dat we de komende tijd extra mensen nodig hebben. We investeren daarom in de werving van nieuwe medewerkers. We hebben nu meer dan 200 studenten op school, zij stromen de komende jaren volledig opgeleid ons korps binnen. In de tussentijd hebben we echter ook al meer mensen nodig. Dankzij het convenant hopen we als korps ongeveer veertig collega's uit Twente gedetacheerd te krijgen. Dit zijn onder meer agenten en rechercheurs, maar ook leidinggevenden. Allemaal mensen die zeer welkom zijn bij ons."

Meer agenten
Korpsbeheerder van Gelderland-Midden, Pauline Krikke, is blij met de komst van de Twentse agenten. "Deze overeenkomst is goed voor Gelderland-Midden; op korte termijn krijgt het korps een flinke versterking. Dat is goed nieuws voor de politie, maar vooral ook voor de burgers in de regio. Want met de extra agenten kunnen knelpunten opgelost worden en kan meer aandacht gegeven worden aan de veiligheid op straat."

Nieuwe ervaring
Dankzij de overeenkomst tussen beide korpsen kan het aantrekkelijk zijn voor collega's uit Twente om hun loopbaan enkele jaren voort te zetten in Gelderland-Midden. Zij krijgen de kans om enkele jaren nieuwe werkervaring op te doen in een ander korps en een nieuw werkgebied. Na de detachering van ongeveer drie jaar kunnen de collega's terugkeren naar Twente. De overname gebeurt op basis van vrijwilligheid; de agenten kunnen ervoor kiezen om te gaan werken bij Gelderland-Midden. Dit wordt gestimuleerd door een pakket aan maatregelen en faciliteiten. Bijvoorbeeld een reiskostenvergoeding voor woon-/werkverkeer van EUR0,28 (9 cent belast en 19 cent onbelast) per kilometer met een eigen bijdrage van 25%. Daarnaast keert het korps Twente een eenmalige toelage uit van EUR1.000 (netto) en ontvangen de gedetacheerden van Twente een maandelijkse toelage van EUR250 (netto) die achteraf wordt uitbetaald. Ook krijgen de collega's uit Twente na één jaar detachering de status van interne kandidaat. Zij kunnen dan eventueel solliciteren naar andere functies of werkervaringsplaatsen binnen Gelderland-Midden.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---