Provincie Noord-Brabant

Traineeproject gemeenten, waterschap en provincie

Brabant wint prijs met personeelsbeleid

Noord-Brabant heeft de HRM-prijs 2009 van het Arbeidsmarkt- en Opleidingsfonds Provincies gewonnen. Het winnende project is een traineetraject dat samen met een waterschap en dertien gemeenten in de regio wordt uitgevoerd. De jury prijst vooral dat over de eigen grenzen wordt heen gekeken en jonge mensen een loopbaan krijgen aangeboden waarvan provincies wel onderdeel zijn maar waarbij meer (minimaal twee) werkgevers in beeld komen.

De prijs is door verantwoordelijk gedeputeerde Thoon Essed in ontvangst genomen. Essed was verheugd over de prijs. "Dit is een erkenning van het feit dat wij op de goede weg zijn met de werving en opleiding van nieuw talent. Het is een schoolvoorbeeld van bestuurlijke samenwerking in Brabant. Wij vernieuwen het personeelsbeleid en krijgen de goede mensen binnen, zowel bij de provincie als onze partners." Essed wil zich sterk maken om het volgende traineeproject uit te breiden tot alle gemeenten, waterschappen en de provincie.

Trainee in Brabant Het speciaal ontwikkelde traineeprogramma is 1 september 2008 gestart. Het biedt 37 jonge talenten tot april 2010 een plaats bij één van de 14 deelnemende Brabantse organisaties. In het programma werken de provincie Noord-Brabant, waterschap Aa en Maas en de gemeenten Helmond, Oss, Boxtel, Breda, Roosendaal, Etten-Leur, Bergen op Zoom, Rucphen, Halderberge, Drimmelen, Geertruidenberg en Steenbergen. Alle trainees draaien in totaal 3 projecten van ieder 6 maanden bij 2 of 3 verschillende organisaties. Van de in totaal 37 trainees volgen er 13 het opleidingsprogramma bij de provincie Noord-Brabant. Volg het programma op de voet via http://www.traineeinbrabant.nl/

Inzendingen Negen provincies hebben 11 projecten voor de prijs ingezonden. Het A&O-fonds stimuleert provincies bij de uitvoering van het HRM- en arbeidsmarktbeleid. Het uitschrijven van deze prijs past daar goed in. De kwalitatief hoogwaardige inzendingen worden uitgewisseld zodat provincies van elkaars goede voorbeelden kunnen profiteren. De jury kende eervolle vermeldingen toe aan Drenthe voor het project Locomotion en aan Utrecht voor Duo-mentorschap.

Het A&O fonds Provincies - Samen werken is samen leren. Op basis van paritair bestuur draagt het A&OProvincies bij aan het bevorderen en ondersteunen van activiteiten op het gebied van gezondheid, welzijn en veiligheid van werkgevers en werknemers werkzaam in de sector provincies. Daartoe beweegt zij zich specifiek op het brede terrein van arbeidsmarkt, HRM, arbo, opleidingen en medezeggenschap.

Op basis van het Sectoroverleg Provinciale Arbeidsvoorwaarden (SPA) en onder verantwoordelijkheid van het bestuur van A&OProvincies, wordt gewerkt aan het vormgeven en uitvoeren van de missie. Inhoudelijke activiteiten: kwaliteitsimpulsen op het gebied van arbeidsmarkt, HRM en arbo, monitoren van trends en verrichten van benchmark/learning, ontwikkelen van instrumenten en het bieden van maatwerkondersteuning.

Bij dit persbericht hoort een video.Deze video kunt u rechtenvrij en kostenloos gebruiken op uw eigen website, zij het met bronvermelding: provincie Noord-Brabant.