Geerten Meijsing maakt transfer naar Uitgeverij Athenaeum

11/12/2008 13:57

Sebes & Van Gelderen

Na gesprekken met diverse uitgevers heeft de veelvuldig genomineerde en gelauwerde auteur Geerten Meijsing (o.a. AKO Prijs 1988) deze week besloten zijn oude uitgeverijen De Arbeiderspers en Balans te verlaten. Zijn nieuwe boeken zullen gaan verschijnen bij Uitgeverij Athenaeum - Polak & Van Gennep.

Al langere tijd gingen de geruchten dat Meijsing van uitgeverij wilde veranderen. In oktober van dit jaar benaderde Meijsing literair agent Paul Sebes om hem te helpen bij zijn transfer. Sebes: "Ik ben al jaren een groot bewonderaar van Meijsing dus ik was zeer vereerd dat hij mij vroeg hem te assisteren bij zijn overstap." Meijsing over Sebes: "Het hebben van een literair agent is zowat een dagtaak. Da's niet slecht natuurlijk. Ik moet ontwaken en opstaan, en vooral eerst de roman 'Anderzijds' schrijven. Bij Athenaeum gaat dit lukken."

'Anderzijds' is de eerste roman van Meijsing die zal verschijnen bij zijn nieuwe uitgeverij. Het is een tragikomedie over een geschifte man die, opgesloten in zijn kamer, de omstandigheden onderzoekt naar zijn eigen dood. Een moderne versie van de afdaling van Aeneas in de Onderwereld. Het doel is deze roman in het najaar van 2009 in de boekhandels te hebben liggen. Daarnaast tekende Meijsing ook voor een verhalenbundel 'Valse liefde' en de brievenroman 'Tragische heldinnen', met brieven aan of van beroemde vrouwen die Meijsing tot voorbeeld hebben gestaan en met wie het allemaal slecht is afgelopen, zoals Lee Miller, Jean Seberg, Marie Trintignant en Marie-Jo Simenon.

Uitgever Mark Pieters, per 1 januari 2009 zowel uitgever van Athenaeum als van Querido, is enorm verheugd met de nieuwe aanwinst: "Meijsing heeft in het verleden al geschreven voor Athenaeum. Zo verscheen in 1975 Zwarte romantiek. Vijf verhalen uit de Franse zwarte romantiek. Hij is terug bij de uitgever waar hij ooit begon. Dus hij hoort gewoon hier, en past inhoudelijk natuurlijk prima bij het fonds. Ik ben er echt erg blij mee, hij is een excellente schrijver."





http://www.BoekEenSchrijver.nl