Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 13.45 uur

Utrecht, 11-12-2008

Man aangehouden

AMERSFOORT Een 49-jarige man uit Amersfoort is aangehouden op verdenking van poging tot zware mishandeling.

Hij wordt verdacht van het gooien van een steen naar politiemensen die de steen ternauwernood wisten te ontwijken. Politiemensen gingen woensdag 10 december omstreeks 20.20 uur naar de woning van de man. Dit om de klachten te onderzoeken over het al langere tijd veroorzaken van overlast door zijn blaffende hond waarover hij al eerder was aangesproken. Bij het aanspreken van de Amersfoorter, die in zijn achtertuin stond, gooide hij plotseling een brok steen.

De man werd overgebracht naar het politiebureau. Ook zijn hond werd meegenomen en voorlopig ondergebracht bij een asiel waar de eigenaar deze weer kan ophalen. De politie inventariseert het aantal meldingen/klachten. In samenspraak met de gemeente en de eigenaar worden afspraken gemaakt om de overlast in de toekomst tegen te gaan.

Man aangehouden

AMERSFOORT Een 31-jarige man uit Amersfoort is aangehouden op verdenking van bedreiging.

De Amersfoorter had woensdag 10 december omstreeks 13.00 uur op de Roelandplaats een conflict met een 40-jarige man eveneens uit Amersfoort. Bij dit conflict ontstond enig duw- en trekwerk waarop de 31-jarige man een op een vuurwapen gelijkend voorwerp trok. Bij het incident is niet geschoten en hierna is de 31-jarige man in zijn auto gestapt en weggereden. De Amersfoorter meldde zich later op het bureau in Amersfoort waarop hij werd aangehouden. Het motief van de bedreiging is nog niet duidelijk en het mogelijk gebruikte vuurwapen is nog niet aangetroffen.

De 31-jarige man is inverzekering gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet.

Hennep en munitie aangetroffen

AMERSFOORT De politie heeft woensdag 10 december een 32-jarige Amersfoorter aangehouden in verband met het aantreffen van een hennepplantage en munitie in zijn woning aan de Fideliohof.

De politie beschikte over informatie dat in de woning een hennepplantage aanwezig was en de bewoner mogelijk over een vuurwapen beschikte. Bij de zoeking in de woning troffen de agenten inderdaad een kwekerij aan waarin zich 55 oogstrijpe planten bevonden. Verder lag er in de woning verpakkingsmateriaal voor verdovende middelen, bijna 8 kilo aan henneptoppen en 100 gram hasj. Een vuurwapen werd niet gevonden maar wel een patroonhouder met munitie. De verdachte is ingesloten in het politiebureau.

De politie zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Aangehouden voor rijden onder invloed

AMERSFOORT Een 39-jarige man uit Amersfoort is donderdag 11 december omstreeks 01.20 uur betrapt op het rijden onder invloed. De Amersfoorter werd gecontroleerd op de Rondweg oost. Na de blaastest op straat, moest hij mee naar het bureau. Uit de ademanalyse bleek dat hij 680 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Het rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie zoekt dievegges en roept getuige(n) op

LEUSDEN De politie zoekt twee vrouwen die mogelijk betrokken zijn bij de diefstal van een portemonnee met daarin onder meer een pinpas.

De diefstal vond plaats op zaterdag 6 december tussen ongeveer 10.45 en 11.20 uur in een supermarkt gelegen aan t Erf. Een 82-jarige vrouw uit Leusden was in de supermarkt en had geld gepind. Daarna was zij in de betreffende supermarkt boodschappen gaan doen. Bij het afrekenen kwam de vrouw erachter dat uit haar tas, die in haar rollator lag, haar portemonnee was gestolen. Inmiddels bleek dat er al met de pas was gepind en ruim tweehonderd euro was afgeschreven.

De twee vrouwen zagen er Oost-Europees uit, waren ongeveer 35 jaar met een lengte tussen de 1.70 en 1.75 meter. De ene vrouw droeg een donkere jas en de ander droeg een licht jack. Eventuele getuige(n) en/of mensen die informatie hebben, worden gevraagd kontakt op te nemen met de politie district Eemland zuid, telefoonnummer 0900-8844.