Gemeente Almere

Laatste kans om succesvolle tentoonstelling `Rituelen' te bezoeken!

11-12-2008

Poster met verschillende culturen De tentoonstelling 'Rituelen. Van toen, nu, jou, mij, hier!' over Almeerse archeologie in Kunstencentrum 'de Kunstlinie' is tot nu toe een groot succes. Velen bezochten de expositie over Almeerse rituelen uit het heden en het verleden, waaronder meer dan 200 schoolkinderen en diverse inburgeringgroepen van het ROC Flevoland. Wie de tentoonstelling nog niet heeft gezien kan nog tot en met 21 december dagelijks tussen 9 uur 's ochtends en 22 uur 's avonds gaan kijken.

Rituelen in Almere
Hoe `anders' waren de mensen uit het vroege Almere - uit de Steentijd en de Zuiderzeetijd? Wat weten archeologen van hun rituelen? Kom en kijk, en vergelijk rituelen uit het verre verleden met die van het kleurrijke Almere van nu. Een spannende reis door de tijd. En welke rituelen ken jij in je eigen leven? In de tentoonstelling is er ook plek voor jouw verhaal: teken of beschrijf je eigen ritueel en hang hem op.

Rituelen op de kortste dag
Op zondag 21 december - de kortste dag van het jaar - organiseert de gemeente rond de tentoonstelling "Rituelen" een speciaal programma voor jong en oud. De tentoonstelling is op deze dag geopend van 12 tot 16.30 uur.
Verhalenverteller Philip van der Zee (www.donderelf.nl) neemt het publiek mee naar lang vervlogen tijden en vertelt over het licht, vuur en rituelen in de Steentijd. Heleen Visscher, archeoloog van de gemeente Almere, houdt om 14 uur een lezing over de archeologie van Almere.
En om half vijf 's middags, wanneer de zon ondergaat, is er een afscheidsritueel. Na 21 december is de tentoonstelling gesloten voor het publiek. Grijp de laatste kans om de tentoonstelling "Rituelen" te bezoeken op 21 december!

Programma 21 december
13:00 uur spannende verhalen over licht en vuur door Verteltheater Donderelf
14:00 uur Heleen Visscher houdt een lezing over de Almeerse archeologie
15:00 uur spannende verhalen over licht en vuur door Verteltheater Donderelf
16:30 uur zonsondergangritueel

De makers van de tentoonstelling zijn op 21 december aanwezig en beantwoorden vragen van het publiek.
De tentoonstelling is ontworpen door Anne de Hingh, Marie-France van Oorsouw en Peggy Osinga, in opdracht van Bureau Archeologie, gemeente Almere.
Met dank aan Kunstencentrum de Kunstlinie die ruimte ter beschikking stelt.