Gemeente Heerenveen

Heerenveen kiest voor leefbaarheid in wijken

Oud en Nieuw, gezellig, veilig en schoon De winkelstraten zijn weer mooi verlicht. Zeker nu het vroeg donker is, zien al die lampjes er gezellige uit. Sinterklaas is weer voorbij en de koopavonden voor de feestdagen staan voor de deur. De Kerstmarkt begint morgen en daarna gaan we op weg naar de jaarwisseling.

Ook daar hoort gezelligheid bij, het is immers een feest. In Heerenveen zijn op verschillende plaatsen evenementen met Oud en Nieuw, bijvoorbeeld het carbidschieten.
Op straat wordt de lucht van oliebollen afgewisseld met te vroeg afgestoken vuurwerk. Vuurwerk kan gekocht worden vanaf 29 december en het afsteken van vuurwerk mag alleen op 31 december tussen 10.00 uur 's morgens en 02.00 uur 's nachts. Landelijk, daarmee dus ook in Heerenveen, zal er streng worden opgetreden tegen illegaal vuurwerk en vuurwerk dat te vroeg wordt afgestoken Vanaf volgende week worden op verschillende punten in onze gemeente flyers verspreid, waarop precies staat wat wel en niet mag. Als we de restanten van het vuurwerk straks ook met elkaar opruimen, dan gaan we een schoon en vooral veilig nieuw jaar in. Volgende week leest u op deze pagina waar vuurwerk te koop is en op welke plaatsen wat te doen is.