Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Borculo - tieners verdacht van tasjesdiefstallen          |

Drie tieners uit Ruurlo worden ervan verdacht dat zij half november de handtas van twee op leeftijd zijnde vrouwen in Borculo hebben gestolen. De politie heeft het onderzoek onlangs afgesloten en de gedupeerden geïnformeerd.


Berouw komt na de zonde, zo typeert de politie de reactie van drie jongens uit Ruurlo, die werden verhoord over de diefstal van tasjes van twee oudere dames.
De feiten werden op 13 en 14 november gepleegd en zorgden voor onrust onder de oudere inwoonsters van Borculo.


De jongelui haalden, in wisselende samenstelling, op de Lebbenbruggedrijk en de Prins Bernhardstraat terwijl zij hun slachtoffers passeerden de handtas uit de fietstas of mand. Het ging hen voornamelijk om de inhoud van de portemonnee. In het eerste geval zat er ook een koffiekop in de tas met emotionele waarde voor de vrouw. Gelukkig is deze later teruggevonden.


De politie heeft na de diefstallen regelmatig gepost en uit haar onderzoeksverrichtingen werd de identiteit van de verdachten bekend. Tijdens het verhoor bleek dat zij veel spijt van hun daad hadden en zij willen de veroorzaakte financiële schade vergoeden. De ouders waren ook zeer teleur gesteld over het gedrag van hun zoon. De gedupeerden zijn op de hoogte gesteld van het resultaat van het onderzoek.


Tegen het drietal is proces-verbaal opgemaakt en dit wordt binnenkort bij het Openbaar Ministerie ingeleverd.


Einde bericht


-----------------------

(





(



---- --