Politie Noord-Holland-Noord

Getuigenoproep overval kerstbomenverkoper

Den Helder, 11-12-2008 o Een 31-jarige kerstbomenverkoper uit Katwijk is woensdag overvallen in zijn caravan op de Nijverheidsweg. De man ging rond 21.00 uur 's avonds slapen in zijn caravan en werd wakker toen er rond 02.00 uur 's nachts op de deur werd geklopt.

De verkoper deed de deur van de caravan open en kreeg direct een wapen tegen zijn keel gedrukt. De daders waren met z'n tweeën. Het slachtoffer moest zijn dagopbrengst afstaan. Hierna ging de twee mannen ervandoor.

Het slachtoffer heeft alleen de dader gezien die hem bedreigde. Deze verdachte is tussen de 20 en 30 jaar, heeft zwart kort haar met bovenop krulletjes. Hij sprak Nederlands met een accent en was gekleed in een zwarte jas die op zijn heupen viel, mogelijk van het merk Nike. De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u de avond voorafgaand aan de overval of rond het bovengenoemde tijdstip iets verdachts gezien op de Nijverheidsweg? Of heeft u anderszins informatie die kan leiden tot opsporing van de daders? Neemt u dan contact op met de recherche in Den Helder via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).