Politie Gelderland-Zuid

Man zorgt voor geluidsoverlast

Nijmegen, 11-12-2008 o In de nacht van woensdag op donderdag, omstreeks 01.30 uur hebben agenten een 32-jarige man uit Nijmegen aangehouden in zijn woning in de professorenwijk. Hij is aangehouden omdat hij, na herhaaldelijk waarschuwen, door bleef gaan met het veroorzaken van geluidsoverlast in zijn omgeving.

Rond 22.30 uur kregen agenten een melding dat iemand in geluidoverlast veroorzaakte in een flatgebouw in Galgenveld. De agenten zijn ter plaatse gegaan en hebben de 32-jarige veroorzaker gevraagd het geluid van zijn stereo-installatie zachter te zetten.

Inbeslagname

Zodra de agenten weg waren kregen zijn opnieuw de melding van geluidsoverlast veroorzaakt door dezelfde persoon. Hierop zijn de agenten weet ter plaatse gegaan met de waarschuwing dat zijn muziekinstallatie in beslag genomen zou worden, wanneer er weer een melding zou komen. Rond middernacht kregen de agenten toch weer een melding. Ter plaatse hebben de agenten de geluidsinstallatie van de verdachte in beslag genomen.

De verdachte was het niet eens met deze actie en het geluidsoverlast werd alleen maar erger. De man begon luidkeels te zingen en op een keyboard te spelen. Rond één uur zijn de agenten weer naar de woning van de verdachte gegaan en hebben hem aangehouden en overgebracht naar het hoofdbureau in Nijmegen. Daar is hij na verhoor en met een proces verbaal donderdagmorgen weer vrijgelaten.

(15)

Laatst gewijzigd 11-12-2008 15:03 | © Regio Gelderland-Zuid |