Free Record Shop opent winkel volgens nieuw concept in Antwerpen

11/12/2008 15:23

Free Record Shop BV


- Eerste belevingswinkel opent deuren in Antwerpen


- Primeur voor Benelux


- Nieuw winkelconcept moet voor forse groei zorgen

Antwerpen, 11 december 2008 - Free Record Shop wil fors groeien. Daarom pakt de entertainmentketen in Antwerpen uit met een nieuw winkelconcept. Beleven, verleiden en verrassen staan in de nieuwe belevingswinkel centraal. Het assortiment van 300.000 entertainmentproducten is bovendien uniek binnen de retail.

De allereerste Free Record Shop volgens nieuw concept opent vandaag de deuren in Metropolis, een van de grootste bioscopen van Europa. Een primeur voor België en Nederland en een belangrijke stap. Met de nieuwe belevingswinkel zet marktleider Free Record Shop een stevig offensief in: de keten is dé plek bij uitstek voor het ontdekken en aankopen van games, films, muziek en extras (tickets en personal electronics).

Johan van Hees, Algemeen Directeur Free Record Shop Nederland. "De winkel in Antwerpen is een winkel van de toekomst. Door de uitstraling, het enorme assortiment en het gebruik van de nieuwste technieken, wordt shoppen een entertainmentervaring.".

Belevingswinkel - Metropolis, Antwerpen. De nieuwe winkel biedt de klant themazones, 'scan/listen/preview' stations, een zeer uitgebreid bestelsysteem en een entertainmentzone.


- De themazones hebben een eigen kleur: blauw voor muziek , dieproze voor film, groen voor games. Zo vindt iedereen snel zijn weg in de winkel.


- Aan de 'scan/listen/preview' stations kunnen werkelijk alle beschikbare songs, games en trailers van films beluisterd, bekeken of geprobeerd worden.


- In 'The Source' krijgt entertainment een plaats. In de centraal geplaatste zithoek kun je kijken naar de nieuwste muziekclips en filmtrailers. Je kunt er ook nieuwe games uitproberen.


- Naast een ruim assortiment in de winkel, heeft de klant via het klantenbestelsysteem nog eens keuze uit ruim 274.000 cd's, 19.500 films en 2.500 games. Binnen 2-3 werkdagen zijn deze producten leverbaar. Vanaf volgend jaar kunnen de bestellingen ook thuis geleverd worden.

Met het klantenbestelsysteem brengt Free Record Shop haar online shop www.freerecordshop.nl de winkel in. Ook de look en feel van de website is aangepast aan de nieuwe kleuren.

"Toegevoegde waarde bieden: daar draait het om bij Free Record Shop," aldus Johan van Hees. "In deze belevingswinkel laten we zien dat we dat ook echt kunnen. We pakken uit met een aantal ervaringen die de entertainmentconsument nergens anders vindt. Alleen bij ons kun je 300.000 titels bekijken, beluisteren en testen. Ook bieden we een groot aantal titels met exclusief bonusmateriaal."

Free Record Shop heeft ervoor gekozen de eerste pilotwinkel te openen in Antwerpen vanwege de entertainmentuitstraling en het hoge aantal bezoekers van de enorme bioscoop. Vooruitlopend op de opening zijn alle overige vestigingen van binnen voorzien van de nieuwe look & feel. Het nieuwe logo, het gebruik van het communicatieplatform yource, bedrijfskleding en het klantenbestelsysteem zijn in alle 180 winkels in Nederland te vinden.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.freerecordshop.nl