Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 11-12-2008

Politie houdt twee Bredanaren aan wegens autodiefstal

BREDA: De politie heeft woensdagavond kort na 22.00 uur twee
Bredanaren (beide 19 jaar) aangehouden die worden verdacht van autodiefstal. Surveillerende agenten reden op de Tramsingel achter een VW Golf aan die als gestolen stond geregistreerd. Toen de bestuurder even later op de Verbeetenstraat een stopteken kreeg, scheurde hij ervandoor. Op het Planciusplein raakte hij uit koers en knalde tegen de gevel van een horecazaak en een geparkeerde auto. De bestuurder daarvan kon nog net op tijd wegspringen. In de VW Golf zaten vier mannen waarvan er drie wegvluchtten. De agenten konden een van die drie achterhalen op de Le Mairestraat, de andere twee zijn spoorloos. De politie stelt een onderzoek in. Zowel de gestolen auto als de geparkeerde auto raakte zwaar beschadigd. De tenaamgestelde van de gestolen auto is een 23-jarige Rotterdammer.

Bredanaren mishandelen en bedreigen stadgenoot

BREDA: Een 19-jarige Bredanaar heeft donderdagmorgen aangifte gedaan van mishandeling en bedreiging. Rond 00.00 uur stonden er twee Bredanaren (19 en 22 jaar) aan zijn deur aan de Minderhoutstraat. Het slachtoffer werd diverse malen door beide verdachten geslagen en volgens de man probeerde de oudste Bredanaar hem te steken met een mes. De vader en de moeder van het slachtoffer en enkele buurtbewoners waren getuige van het voorval. Na het incident stapten de twee verdachten in een auto, maar gealarmeerde agenten konden beide mannen arresteren. Ze zijn overgebracht naar het bureau en voor aanvullend onderzoek in verzekering gesteld. Het is niet duidelijk wat de aanleiding van het incident. De drie mannen kennen elkaar wel.

Dronken Roemeen van de weg gehaald

ZUNDERT: De politie heeft donderdagmorgen kort voor 02.00 uur een 24-jarige Roemeense automobilist aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Dat gebeurde op de Meirseweg waar surveillerende agenten zagen dat de man wel erg zachtjes reed. Bij een controle blies hij 430 ug/l, goed voor een rijverbod van zes uur. In overleg met de officier van Justitie kreeg de Roemeen direct een transactie van 300 euro die een familielid van hem betaalde.

Willebrorder in de kraag gegrepen na verdachte situatie bij woning

ST. WILLEBRORD: Agenten hebben donderdagmorgen rond 02.30 uur een 29-jarige inwoner van St. Willebrord gearresteerd. Na een melding van een verdachte situatie rondom een leegstaande woning aan de
Emmastraat, troffen de agenten de man bij de woning aan. Enkele buurtbewoners hadden de verdachte al staande gehouden. Hij had een hoeveelheid GHB en speed in zijn bezit. Ook droeg hij een tas met inbrekersgereedschappen bij zich. De Willebrorder is ingesloten op het bureau.

Politie heeft handen vol aan vechtpartijen in Bredase binnenstad

BREDA: Een 30-jarige man uit Moordrecht is donderdagmorgen rond 03.45 uur aangehouden na een vechtpartij bij een disco aan de
Vismarktstraat. De man zou een 27-jarige Bredase vrouw hebben geslagen en geschopt toen hij een vriendin van haar lastig viel en zij te hulp schoot. Ook een 22-jarige Eindhovenaar die tot dat vriendengroepje hoorde, kreeg klappen van de man. Het tweetal werd naar eigen zeggen hardhandig door de portier naar buiten gewerkt. De politie stelt een onderzoek in.

Een 24-jarige Bredase vrouw werd even later, kort na 04.00 uur, op de Adriaan van Bergenstraat flinke geslagen door twee onbekende daders. Gewaarschuwde agenten hebben in de directe omgeving nog gezocht naar de verdachten, maar helaas zonder resultaat. Vermoedelijk heeft dit incident te maken met commotie die eerder ontstond bij de horecazaak aan de Vismarktstraat. Toen kreeg het slachtoffer het aan de stok met twee mannen. Het slachtoffer werd ter observatie met letsel aan haar gezicht in het ziekenhuis opgenomen. Ook een vriend van haar, een 24-jarige inwoner van Nuenen, werd geslagen.

Bredase vrouwen slachtoffer van beroving

BREDA: De politie zoekt getuigen van een beroving woensdagmiddag op de Trompenburgstraat. Kort na 13.30 uur werd een 55-jarige Bredase vrouw van haar tas beroofd door een onbekende man. De vrouw fietste samen met een bekende in de richting van de Assemburgstraat toen ze een geparkeerde auto met twee mannen passeerde. Toen ze er net voorbij was, voelde ze dat haar tas van haar schouder werd getrokken. Ze kwam ten val en de onbekende man (circa 25 jaar, licht getint, donker haar, blauwe trui met een N erop) stapte snel in aan de passagierskant. De bestuurder keerde en reed hard weg in de richting van de
Overakkerstraat. Getuigen kunnen zich melden op 0900-8844.

BREDA: Een 56-jarige Bredase vrouw is donderdagmorgen rond 06.45 uur slachtoffer geworden van een tasjesroof. De vrouw wilde op de
weekmarkt aan de Moerwijk nog even snel wat boodschappen doen, voordat ze naar haar werk ging. Op de Roeselarestraat greep een onbekende man haar tas vast en sleurde het slachtoffer nog enkele meters mee. Uiteindelijk moest de Bredase haar tas loslaten en ging de man ervandoor. Het betrof een magere man met donkere kleding en een witte pet op. De politie stelt een onderzoek in. In de tas zat geen geld, maar wel voor de vrouw waardevolle spullen.

Hardleerse dakloze man gearresteerd in flat Middellaan

BREDA: De politie heeft donderdagmorgen rond 08.00 uur een 42-jarige dakloze man aangehouden die in de stookruimte van een flat aan de Middellaan lag te slapen. De man, die hiervoor de afgelopen maanden al diverse malen is aangehouden, heeft een pandverbod en mag dus niet in de flat komen. Na verhoor is hij heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt wegens huisvredebreuk.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 11-12-2008 15:05 | © Regio Midden en West Brabant |