Gemeente Elburg


Bijzondere bijstand voor tandartskosten

Op 9 december 2008 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om het beleid met betrekking tot het verstrekken van bijzondere bijstand voor de kosten van behandeling door een tandarts aan te passen.

Bijzondere bijstand voor tandartskosten.

Op 9 december 2008 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om het beleid met betrekking tot het verstrekken van bijzondere bijstand voor de kosten van behandeling door een tandarts aan te passen.

De aanpassing is voornamelijk gericht op het laten aansluiten van de gemeentelijke bijzondere bijstand op de gangbare ziektekostenverzekeringen. Dat betekent dat alleen bijzondere bijstand voor tandartskosten kan worden verstrekt als de deze kosten niet worden vergoed door de ziektekostenverzekeraar. Daarbij wordt wel rekening gehouden met een voldoende verzekering. Als uitgangspunt wordt daarbij gehanteerd de basisverzekering + aanvullende verzekering (3 sterren) + tandartsverzekering (2 sterren) van het Groene Land Achmea. Daarmee is niet gezegd dat men verplicht is deze verzekering af te sluiten, maar bij de beoordeling van het recht op bijzondere bijstand wordt van de vergoedingen in dit pakket uitgegaan.

Voor vergoeding vanuit de bijzondere bijstand komen vervolgens in aanmerking kosten die niet vergoed worden door de ziektekostenverzekering, ondanks die voldoende verzekering. Het gaat dan vooral om kosten die door de ziektekostenverzekeraar niet vergoed worden uit kostenoverwegingen. Het kan in dat geval namelijk wel gaan om noodzakelijke kosten.

Het nu vastgestelde beleid benoemt die betreffende kosten. Het gaat om eigen bijdragen, overschrijdingen van het maximum-vergoedingsbedrag en in sommige individuele gevallen en onder bepaalde voorwaarden de kosten van een dure behandeling of een eigen risico.

Het nieuwe beleid met betrekking tot het verstrekken van bijzondere bijstand voor de kosten van een behandeling door een tandarts gaat in per 1 januari 2009.

Wilt u meer weten omtrent deze door het college van burgemeester en wethouders vastgestelde uitgangspunten van beleid, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Sociale en Burgerzaken, telefoon: 0525-688723.

Bent u benieuwd of u in aanmerking kunt komen voor bijzondere bijstand voor tandartskosten van, of wilt u de bijzondere bijstand direct aanvragen dan kunt u contact opnemen met één van de consulenten inkomen van de afdeling Sociale en Burgerzaken, telefoon: 0525-688728 of 688731.

U kunt ook elke werkdag van 8.30 uur tot 12.30 uur terecht bij de balie van de afdeling Sociale en Burgerzaken.
laatst gewijzigd: 11-12-2008 | print deze pagina print deze pagina | download document: Bijzondere bijstand voor tandartskosten |