Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Apeldoorn - Rijden onder invloed                          |

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 11 december een 28-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.


De politie controleerde de automobilist rond 01:30 uur op de van de Spiegelstraat in Apeldoorn. Een blaastest op straat gaf aan dat de man onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij een promillage van 0,5 blies. In verband met recidive maakt de politie proces-verbaal op tegen de man.

|     |Apeldoorn - Inbraak in woning                             |

Op woensdag 10 december is er tussen 16:30 en 21:45 uur ingebroken in een woning aan de Doddendaal in Apeldoorn.


Een bewoner ontdekte de inbraak bij thuiskomst. Men is binnengekomen door een raam en deur te forceren. Het is nog onbekend wat er is weggenomen. De politie is een onderzoek gestart

|     |Apeldoorn - Politie krijgt hulp bij oppakken veelpleger   |

De politie heeft op woensdagmorgen 10 december, dankzij de hulp van een beveiligingsmedewerker en een fietsende passant, een 33-jarige veelpleger uit Apeldoorn aangehouden voor diefstal uit een winkel uit de Oranjerie in Apeldoorn. De verdachte mishandelde en bedreigde de beveiligingsmedewerker met een mes.


Rond 11:20 uur nam een 33-jarige man uit Apeldoorn een jas weg uit een winkel in de Oranjerie in Apeldoorn. De man sloeg op de vlucht en de beveiligingsbeambte zette buiten het winkelcentrum per fiets de achtervolging in. Terwijl de man de politie alarmeerde werd hij door de verdachte mishandeld en bedreigd met een mes. Hierop gooide de beveiligingsmedewerker zijn fiets naar de verdachte om afstand te bewaren. De verdachte pakte vervolgens die fiets op en reed daarop weg. De beveiligingsmedewerker kreeg vervolgens de fiets van een passant aangeboden, waarna de achtervolging kon worden voortgezet.
De politie trof dankzij de aanwijzingen de verdachte even later op een parkeerterrein aan de Asselsestraat en kon hem aanhouden. De man werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor ingesloten. Hij bleek een veelpleger en sinds een paar dagen op vrije voeten te zijn. De man wordt vrijdag voorgeleid voor de rechter-commissaris in Zutphen. De politie spreekt haar waardering uit voor het optreden van de beveiligingsman en de passerende fietser.

|     |Apeldoorn - Veelpleger aangehouden                        |

De politie heeft op woensdagmiddag 10 december een 28-jarige man aangehouden op verdenking van heling van een fiets.


Een surveillerende agent zag de man rond 16:40 uur op een blauwe damesfiets met een geforceerd slot zitten. De man werd aangehouden en voor nader verhoor naar het politiebureau overgebracht. De fiets werd in beslag genomen. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt. De politie doet nog nader onderzoek naar de herkomst van de fiets. Vermoedelijk is er nog geen aangifte gedaan.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --