Dienstenbond CNV

Nieuws

11 december 2008

CNV Dienstenbond sluit voor het eerst de NBBU cao voor uitzendkrachten!

Een primeur, na jaren van gezamenlijk overleg, is het dit jaar eindelijk gelukt om ook samen met de NBBU een nieuwe uitzendcao af te sluiten. In deze info leest u alles over het akkoord en worden de nieuwe afspraken uitgelegd. U kunt natuurlijk ook uw stem uitbrengen en ons laten weten wat u van de afspraken vindt.

De onderhandelingen
De NBBU is, naast de ABU, een werkgeversorganisatie van de uitzendbranche. CNV Dienstenbond sluit al jaren de ABU cao voor uitzendkrachten af. Deze cao wordt ook algemeen verbindend verklaard, en geldt dus voor alle uitzendkrachten in Nederland. Behalve voor de uitzendkrachten die voor een uitzendbureau werken dat lid is van de NBBU. Dit werden er de laatste jaren steeds meer en daarom vond CNV Dienstenbond het belangrijk om ook de belangen van onze leden bij de NBBU uitzendbureaus te kunnen behartigen door partij te worden bij de NBBU cao.

Om deze reden hebben we de NBBU verzocht om ook mee te mogen onderhandelen over de NBBU cao voor uitzendkrachten en dit is gelukt. We zijn de onderhandelingen dit najaar begonnen en we zijn tevreden met het eindresultaat. Na een aantal prettige onderhandelingsrondes, ligt er nu een principeakkoord dat we graag aan u voorleggen.

In dit akkoord zijn goede afspraken gemaakt over scholing van uitzendkrachten, maar ook over een betere kenbaarheid en bekendheid van de cao en de vakbonden. Daarnaast hebben we afspraken gemaakt over uitzendkrachten boven de 65 jaar.

Stemmen
In de bijlage worden de afspraken van het principeakkoord besproken en uitgelegd. Er is veel afgesproken en natuurlijk is onderhandelen altijd geven en nemen. Uiteindelijk zijn wij tevreden over het bereikte resultaat. De positie van uitzendkrachten is verbeterd en met name op het terrein van scholing is belangrijke winst geboekt. Dit is voor CNV Dienstenbond dan ook reden om het principe akkoord positief aan u voor te leggen.

Graag horen wij uw mening. U kunt uw stem uitbrengen via het bijgevoegde stemformulier. Graag ontvangen wij het formulier retour voor 21 januari 2009.

Vragen
Hopelijk zijn de gemaakte afspraken duidelijk. Als u nog vragen of opmerkingen heeft dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met bestuurder Sandra Hendriks via s.hendriks@remove-this.cnvdibo.nl of via 023-5651052 Sandra Hendriks gaat per 11 december a.s. met zwangerschapsverlof. Vanaf dat moment kunt u contact opnemen met haar vervanger, de heer Arie Kasper, a.kasper@remove-this.cnvdibo.nl, 023-5651052