Provincie Limburg

Persberichten

Bijna 1,5 miljoen voor Centrumplan Valkenburg
De Provincie Limburg heeft de gemeente Valkenburg aan de Geul een subsidie van 1.443.000,- toegekend voor realisatie van het Centrumplan.

Het Centrumplan Valkenburg maakt deel uit van de totale gebiedsontwikkeling Maastricht-Valkenburg (www.GOMV.nl) dat voorziet in het versterken van de vrijetijdseconomie. Het winkelcentrum en het historisch centrum van Valkenburg zouden samen met de natuurlijke omgeving van Valkenburg de drie krachtige pijlers van het toerisme moeten zijn. Maar, het winkelcentrum is sterk verouderd en voldoet niet aan de eisen van deze tijd en het historisch centrum maakt een rommelige indruk. Investeringen in beide delen van het centrum moeten tot duurzame kwaliteit leiden.

Doel is te komen tot een compact en verkeersvrij (winkel)centrum. Hierbinnen dient een uitgekiend palet van funshopping uitgebouwd te worden met een eigen, bij Valkenburg aansluitend profiel, complementair aan het aanbod in Maastricht en de regio. De vestingstad moet een aanwinst vormen voor toeristisch Limburg. Door in de volle breedte te investeren in duurzame kwaliteit, zal het centrum van Valkenburg in vijf jaar tijd minimaal een economische groei van 40% doormaken. Het nieuwe centrumplan voorziet onder andere in de realisatie van 28 koopappartementen, een supermarkt, winkels en een hotel. Ook de openbare ruimte krijgt een kwaliteitsimpuls.

11-12-2008 14:53