Provincie Noord-Brabant

Datum 11 december 2008

Meer en grotere buurtbussen in Noord-Oost Brabant

De provincie zet extra en grotere bussen in op een aantal buurtbuslijnen in Noord-Oost Brabant ingezet, vanwege het grote aantal reizigers dat gebruikt maakt van deze busdienst. Dit heeft de provincie vandaag bekend gemaakt, naar aanleiding van reizigers-tellingen en overleg met Reizigers Overleg Brabant en vervoerder Arriva. Daarnaast onderzoekt provincie en betrokken partijen voor de lange termijn naar structurele oplossingen per buslijn.

Er rijden momenteel extra 20-personenbusjes op de lijnen 202 (Heeswijk-Dinther - Heesch - Nistelrode) en 259/292 (Mill - St. Anthonis - Venray/Boxmeer) in de spitsperiodes. Voor de lijn 203 (Boxtel - 's- Hertogenbosch) wordt ook extra materieel ingezet. Hoe en waar wordt momenteel uitgezocht en zal naar verwachting begin januari 2009 starten. Daarnaast blijft er op afroep extra versterking klaarstaan op momenten dat dat nodig is.

Op lange termijn onderzoekt de provincie naar structurele oplossingen. Samen met Arriva, chauffeurs, Reizigers Overleg Brabant en betrokken gemeenten wordt per buslijn de inzet op maat bekeken en zo snel mogelijk gerealiseerd.

Gedeputeerde Annemarie Moons: "Buurtbussen vervullen een belangrijke rol in de ontsluiting van het platteland. We nemen daarom de signalen van reizigers, chauffeurs, Arriva en andere betrokkenen serieus. Het mag niet zo zijn dat er mensen in de kou blijven staan, omdat ze geen gebruik kunnen maken van het OV."

Buurtbussen, voor maximaal 8 personen, zijn onderdeel van de dienstregeling in Brabant en worden gereden door vrijwilligers. Uit de meest recente reizigers-tellingen en signalen van chauffeurs en vervoerder Arriva blijkt, de vervoersvraag op een aantal plekken en momenten te groot is voor de buurtbuscapaciteit.



Provincie Noord-Brabant